Омладина Народног демократског покрета окупља све чланове млађе од 30 година. Млади људи који су окупљени око идеја и програма Народног демократског покрета активно учествују у раду, бирају и бивају бирани у све органе странке. Омладинска организација функционише на идеалима заједништва и јасне жеље за изградњом бољег друштва. Наша визија је јака и стабилна Република Српска која ће представљати основу за развој младих генерација. Залажемо се за бољи положај младих у друштву, боље образовање и друштво једнаких шанси. Организовање младих унутар Народног демократског покрета је у току, радимо на правичној и функционалној организацији која ће младима дати шансу за бављење политиком и друштвом у цјелини. Млади су најчешће маргинализовани, наш глас у друштву се не чује, због тога је наш активизам неопходан.
Скупштина Актива младих НДП-а, на којој је изабран актуелни сазив и руководство, одржана је у Добоју 22. априла 2018. године. За предсједницу Актива младих НДП-а изабрана је Ивана Сандић из Бањалуке.

ИВАНА САНДИЋ

Ивана Сандић Благојевић је рођена 1988. године у Бањој Луци гдје је завршила основну школу и Гимназију. Дипломирала је на Факултету политичких наука, Универзитета у Бањој Луци, у фебруару 2012. године и стекла звање дипломирани политиколог. Дуго година је играла кошарку. Учествовала је на многобројним семинарима, научним скуповима и конференцијама. Алумниста је Политичке школе Савјета Европе у БиХ, те је у Стразбуру представљала Републику Српску, БиХ. Учествовала је у првом АЛПИ (Advanced  Leadership in Politics Institute) програму у БИХ, те похађала Љетњу школу за жене на Yale универзитету (Women’s Campaign School at Yale University).

Предсједница је Актива младих НДП-а, те члан Главног одбора и предсједништва странке.

Прво радно искуство је стекла, још за вријеме студирање, у приватном предузећу гдје је радила хонорано. Након стицања дипломе засновала је радни однос на неодређено вријеме.

Од 2020. године вршилац је дужности помоћника министра за привредни развој у Министарству привреде и предузетништва Републике Српске.

Удата је, мајка једног дјетета.

Подијели: