Лукић: Изградња мостова је стратешки важна за развој Бање Луке

Александар Лукић, предсједник Градског одбора Народног демократског покрета Бања Лука, присутвовао је данас церемонији звничног почетка изградње новог моста преко ријеке Врбас у насељу Долац, који ће повезати центар града са насељима Обилићево и Старчевица.

Он је подсјетио да је Градски одбор НДП-а Бања Лука дио коалиције 10 странака која је подржла кандидатуру Игора Радојичића за градоначелника Бањалуке и нагласио да су током протекле четири године били видљиви позитивни резултати рада Игора Радојичића и актуелне градске власти, те да Бања Лука иде у исправном смјеру.

„Бања Лука треба да постане град развијене инфраструктуре изградњом нових капиталних пројеката, као и реконструкцијом и модернизацијом постојећих саобраћајница. Управо је изградња моста у Доцу био један од стратешких планова које смо заговарали свих претходних година. Садашњим Планом за развој Бање Луке „10 пута 10“ предвидјели смо изградњу новог моста који би повезао Бањолучко поље и Чесму, као и новог моста који би повезао Залужане и Пријечане“, истакао је Лукић.

Игор Радојичић, градоначелник Бање Луке је рекао новинарима да је ово велики дан за град  на Врбасу те да сада настаје Бања Лука 21. вијека, као и да ће се овако крупни пројекти видјети тек са генерацијама које долазе. Он је додао да сматра да ће овај мост бити симбол и разгледница града, коју ће туристи фотографисати као што сада фотографишу Кастел.

Овом приликом, Лукић и Радојичић су се осврнули на досадашњи ток предизборне кампање и изразили очекивања да ће, упркос спефичности овогодишњих локални избора и пандемије вируса корона, изборни процес бити успјешно проведен до краја.

Подијели: