НИКОЛА КУЖЕТ

Рођен у Задру у данашњој Републици Хрватској 1980. године. У Бањој Луци завршава основно, средње и високошколско образовање. Постдипломске студије завршава у Београду. Дипломирани је економиста и мастер менаџер на програму Маркетинг менаџмент. Докторанд је на Трансдисциплинарним студијама медија и савремене умјетности на Факултету за медије и комуникације у Београду. Његови радови и истраживања су презентовани на стручним конференцијама и објављивани у професионалним магазинима.

Од 2003. запослен у интернационалној компанији Saint-Gobain која је свјетски лидер у производњи и дистрибуцији грађевинских материјала, стакла и материјала високих перформанси. Тренутно обавља функцију менаџера продаје за Босну и Херцеговину и Хрватску. У својој пословној каријери сарађивао је са бројним домаћим и интернационалним компанијама. Ради као консултант, предавач и тренер пословних вјештина. Од 2017. је предавач на пројекту Coca-Colina podrška mladima u BiH .

Крајем 2016. изабран за Генералног секретара политичке партије Народни демократски покрет (НДП). Члан је НДП-а од његовог оснивања. Од 2018. дјелује на позицији Међународног секретара НДП-а. Члан је Предсједништва странке, Главног одбора и Градског одбора НДП-а у Бањој Луци.

Од почетка 2019. године ангажован је на позицији савјетника министра у Министарству привреде и предузетништва у Влади Републике Српске.

Пише блог на веб адреси: nikolakuzet.blogspot.ba. Теме које обрађује су економија, политика, умјетност и култура. Многи БХ и регионални медији преносе текстове са његовог блога.

Дипломац је Школе политичких студија Савјета Европе, генерација 2017.
Учесник је Fellowship програма UK Foreign and Commonwealth office за 2016.
Учесник је IVLP програма за економисте у 2018. у организацији U.S. Department of State.
Учесник је програма „Развој културних индустрија“ у организацији Централне академије за културу и туризам при Министарству културе и туризма Народне Републике Кине.
Члан је удружења економиста Републике Српске SWOT. Члан Алумни клуба Перпетуум мобиле Академије за политичке лидере. Члан UK-BiH Fellowship Alumni клуба. Члан U.S. Department of State IVLP Alumni клуба. Члан удружења Мисли добро.

Течно говори енглески језик.

Суоснивач је и гитариста у рок бенду Shanghai Street Fight.

Посвећен је доживотном учењу и развоју. Активно ради на економском, друштвеном и културном опоравку Републике Српске, Босне и Херцеговине и цијеле регије Западног Балкана.

Живи и ради у Бањој Луци.

Подијели: