Микаћ: НДП ће фаворизовати развојне компоненте буџета Челинца

Народни демократски покрет (НДП) залагаће се у Скупштини општини Челинац за рационалније трошење буџетских средстава на начин да се више фаворизују развојне компоненте буџета науштрб потрошачких, изјавио је носилац листе одборничких кандидата НДП-а на локалним изборима за Скупштину општине Челинац Велибор Микаћ.

Он је истакао да је у програму ове странке и инсистирање на транспарентнијим процедурама додјеле средстава путем субвенција и подстицаја како би сви имали прилику да под једнаким шансама, условима и могућностима добију та средства.

“За нас је битна и здрава кадровска политика. Тражићемо већу одговорност појединаца којима су повјерена овлаштења, односно управљачка права над ресурсима општине. Трудићемо се да активно учествујемо у елиминисању свих облика партократије у запошљавању да би млади, стручни и образовани људи имали предност на основу својих компетенција, а не политичке опредијељености”, рекао је Микаћ данас на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је подсјетио да НДП у Челинцу за начелника општине подржава Владу Глигорића из СНСД-а, који је заједнички кандидат више странака.

На конференцији за новинаре представљени су и кандидати са одборничке листе НДП-а за Скупштину општине Челинац Милица Николић и Дајана Делић.

Подијели: