Пројекат заштите дјеце у саобраћају: Подијељене ауто-сједалице за 76 беба рођених у овој години

У Шамцу су 22. децембра подијељене ауто-сједалице за 76 дјеце са подручја ове локалне заједнице, која су рођена у 2020. години.

Пројекат “Побољшајмо безбједност дјеце у саобраћају” реализовала је општина Шамац у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске. Вриједност ауто-сједалица је 9.000 КМ и трошкове су, у једнаким износима, финансирале општина и Агенција.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је сигуран да ће на овај начин бити унапријеђена безбједност дјеце у саобраћају.

– Желимо да бар мало дамо подршку родитељима и смањимо им трошкове које имају – рекао је Милићевић новинарима.

Милићевић је навео да ће сарадња са Агенцијом бити настављена, те подсјетио да је општини Шамац, осим овог пројекта, одобрен још један, који је у току, а ријеч је о изради идејног рјешења за прилаз испред шамачке основне школе.

Представник Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица рекао је да Агенција сваке године расписује јавни позив за суфинансирање пројеката јединицама локалне самоуправе на који све могу да аплицирају.

Торбица је истакао да је општина Шамац једна од првих локалних управа са пројектном идејом за набавку дјечијих ауто-сједалица.

– Надамо се да ће дјеца бити безбједнија у саобраћају и да ће овај пројекат знатно смањити трошкове родитеља – рекао је Торбица.

Подијели: