„Ако власт жели да нам помогне, молим да Ђокића промовишу за премијера“

Датум објаве: 4. априла 2018. у 7:46

Потпредсједник НДП-a Здравко Крсмановић сматра да би званично објављивање кандидатуре Петра Ђокића за новог премијера Републике Српске представљао “дар са неба” за опозицију будући да је лидер Социјалистичке партије, према Крсмановићевим ријечима, убједљиво најнепопуларнији политичар у Српској.

Коментаришући сазнања портала srpskainfo.com да је лидер социјалиста међу најозбиљнијим кандидатима за будућег предсједника Владе РС у оквиру владајуће коалиције, Крсмановић каже да је у први мах помислио да се ради о првоаприлској шали!

„Међутим, када сам прочитао Ђокићев коментар о томе, односно да он посредно признаје да је заинтересован за ту позицију, вјерујте да сам се искрено обрадовао. Иако многи сматрају да је Жељка Цвијановић изузетно непопуларна међу бирачима, Петар Ђокић је у тој дисциплини најмање за два копља испред ње“, каже Крсмановић.

Он, између осталог, тврди и да би евентуална објава владајуће коалиције да им је лидер СП кадровско рјешење за предсједника Владе РС умногоме повећало шансе опозиције на предстојећим изборима.

„Као прво, Ђокић је правоснажно осуђено лице због криминала. Друго, ради се о човјеку који нема никакве шансе да прође на изборима чак ни у властитом граду Брчком, због чега га стално стављају на компензационе листе. Ако владајућа коалиција заиста мисли да нам максимално помогне на изборима, онда их молим да Ђокића званично промовишу као кандидата за новог предсједника Владе“, поручује Крсмановић.

Srpskainfo.com је недавно објавио да је Петар Ђокић међу најозбиљнијим кандидатима за будућег премијера Републике Српске, уколико актуелна владајућа коалиција поново побиједи на октобарским општим изборима. Лидер социјалиста Петар Ђокић за тaj портал тада није желио да потврди, али ни да демантује ту информацију.

Извор: srpskainfo.com

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар