Бањалука се буди: Промјене су могуће само са људима!

Датум објаве: 16. јуна 2018. у 7:52

Промјене у Републици Српској крећу из Бањалуке. Промјене су могуће само са људима, а Бањалука је почела да се буди – порука је коју су синоћ у разговору са грађанима послали кандидати Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица и српског члана у Предсједништву БиХ Младен Иванић.На скупу је присуствовао и предсједник НДП-а Драган Чавић, који је одговрао на многобројна питања грађана.

Говедарица, који је и предсједник Српске демократске странке, рекао је да су важне двије побједе – 7. октобра, али и побједа наредне четири године након избора.

Предсједник Српске демократске странке је рекао да му не треба закон о испитивању поријекла имовине.

„Онога тренутка када побиједим, ја ћу изаћи пред грађане, сву своју имовину показати и поднијети неопозиву оставку у којој ће писати да ако је моја имовина прешла једну конвертибилну марку од мојих примања, моја оставка ће бити аутоматска и неопозива“, закључио је Говедарица.

Разговор са грађанима Бањалука

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске и почасни предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић рекао је да је очигледно да Република Српска постаје зрелија, да људи слободније исказују своје мишљење, што је до недавно било незамисливо.

”Вријеме је да вратимо достојанство народу, јер нам не треба више да гледамо бахатост, надменост и дрскост. Ова власт нас уводи у сукоб са цијелим свијетом, а начин на који нам се обраћају и како нас дијеле упућује да то раде и међу народом. Моја обавеза је била да за изборе уђем у најтежи политички сукоб, да покажем да у Републици Српској може другачије”, рекао је Иванић.

Разговор са грађанима Бањалука

Предсједник НДП-а Драган Чавић, који важи за најозбиљнијег кандидата за новог премијера Републике Српске, истакао је у разговору са грађанима да ће нова влада учиниити три кључна корака након што преузме дужност.

”Повећаћемо пензије за 10%, а новац ћемо обезбједити из буџетских уштеда. Неће се возати скупи аутомобили и извршиће се рационализација запослених у јавном сектору. У јавној управи имамо вишак нерадника”, истакао је Чавић.

Доношење сета закона којим ће се измијенити систем функционисања сусдке и тужилачке праксе, по којој су они данас недодириви и читав правосудни систем зависи од њихове личне воље те доношење закона о испитивању поријекла имовине, биће први кораци нове Владе, додао је Чавић.

Он је истакао да политика сукоба мора бити елиминисана из јавног простора те да данас ”барутом звецкају они који барут и рат нису ни омирисали”.

Разговору са грађанима у Бањалуци присуствовало је више стотина људи.

Бањалука-Разговор са грађанима

Изјаве кандидата СзП-а можете погледати на линку испод:

Извор: rtvbn.com/Информативна служба НДП-а

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар