Безусловна смјена и одговорност врха МУП-а!

Датум објаве: 16. априла 2018. у 10:03

Народни демократски покрет позива на неодложно и хитно јавно изјашњавање и подношење безусловних оставки високопозиционираних функционера Министарства унутрашњих послова како би отклонили све сумње са случаја убиства Давида Драгичевића и обзнанили имена оних који помажу у скривању овог злочина.

Таквим чином скинули би терет и одговорност коју носе, а тиме заштитили дигнитет и достојанство свих часних припадника МУП-а Српске.

Ћутање министра полиције Драгана Лукача и отварање некаквих полицијских игара и забава, док се грађани брутално пребијају, убијају и некажњено газе у саобраћају је чин неодговорног понашања и игнорисања стварних проблема.

Захтјевамо од МУП-а и надлежног тужилаштва да предузму све мјере и радње како би провјерили наводе и оптужбе на рачун прозваних лица па и самог самог министра Лукача, директора Завода за судску медицину, власника куће која је наводно опљачкана у ноћи нестанка убијеног младића и свим другим лицима повезаним са инсценирањем лажног и увредљиво нелогичног полицијског увиђаја и обдукционог налаза.

Ваше ћутање и игнорантски став не смије и не може да вам купи вријеме за смишљање нове обмане јавности. Бацили сте на кољена институције Републике Српске и једино што вам је остало јесте да ћутите.

Чини се да је тако и најбоље, јер све што кажете, мимо истине, обиће вам се о главу као и срамна прес конференција на којој сте театрално хтјели да, по ко зна који пут, докажете да сте јачи од истине и правде.

Поручујемо вам да нисте и да ћете одговарати за нерад и евентуално саучесништво у прикривању убиства, као и довођење у заблуду и покушај обмане грађана и јавности Републике Српске.

НДП жели да охрабри и подржи слободна окупљања грађана око родитеља настрадалог младића све до дана када ћете истину морати предати у руке народа, јер сте очигледно имуни на њу.

Уколико не можете или не смијете овај случај довести до краја и разоткрити праву истину, дајте оставке већ данас и ослободите институције политичко-тајкунског притиска.

Народни демократски покрет

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар