Чавић: Бесмислено и непотребно расправљати о Сребреници уочи избора!

Датум објаве: 25. јула 2018. у 8:42

Влада је једина надлежна да мијења или поништава Извјештај о Сребреници. Бесмислено је да то ради НСРС, а нарочито пред Изборе! Немамо ништа против расправе у Народној скупштини, али морамо имати став Владе које су се чињенице промијениле и дати разуман и адекватан одговор на то питање, рекао је Драган Чавић гостујући синоћ у Дневнику 2 БН Телевизије.

Коментаришући протесте на Тргу Крајине, Чавић је истакао да скупови “Правда за Давида” немају политички карактер како то истичу из кругова владајућих странака, рекао је предсједник НДП-а Драган Чавић гостујући у “Дневнику 2” БН телевизије.

Ово што се дешава на Тргу Крајине је прије свега захтјев породице и незадовољних грађана да се утврди права истина о смрти младића и да они који су га убили добију заслужену казну, каже Чавић и додаје да скупови “Правда за Давида” немају политички карактер.

“Политички карактер овоме дају они који говоре о политичком карактеру ових скупова јер они уствари желе да добију алиби да је уствари политика умијешала прсте и да је мотивација за окупљање на Тргу Крајине уствари мотивација за промјену власти ван институција мимо изборног процеса што апсолутно није тачно”, тврди Чавић.

Он истиче да је био изненађен када су представници владајућих странака у Колегијуму Народне скупштине подржали иницијативу Бранислава Бореновића да се од Тужилаштва затраже детаљи досадашње истраге о случају смрти Давида Драгичевића.

“Вјерујем да је то зато што је за очекивање да Тужилаштво неће дати никакав одговор. Зато је и подржан”, сматра предсједник НДП-а.

Говорећи о заказивању посебне сједнице Народне скупштине на којој би требало да се расправља о Извјештају о Сребреници, Чавић каже да је то бесмислено, јер је за то прије свега надлежна Влада Републике Српске. Поготово је, каже, непотребно такву расправу водити уочи избора.

Уколико владајући блок буде инсистирао на томе да се ова сједница ипак одржи, опозиција ће имати одговарајуће рјешење и неће дозволити да упадне у замку предизборног трвења о овако осјетљивој теми.

Извор: БН Телевизија

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар