Чавић: Бранимо институције Републике Српске

Датум објаве: 22. септембра 2017. у 11:44

Гост синоћње политичке емисије „Пулс“ на РТВ БН био је предсједник Народног демократског покрета Републике Српске и посланик у НСРС Драган Чавић.
У разговору са Сузаном Рађен-Тодорић Чавић је одговарао на питања везана за актуелну политичку ситуацију у Републици Српској, нарочито за посљедње засиједање Народне скупштине Републике Српске.

Oн је рекао да су посланици опозиције стали у одбрану Устава и закона Републике Српске.

„Не бранимо никога персонално. Бранимо институцију Главне службе за ревизију Републике Српске.“

Чавић је истакао да опозиција у Скупштини чини све да спријечи незаконитости у тој институцији, те да одговори на посланичка питања касне мјесецима.

„Покренућу кривично-правне радње против лица која су кршећи Устав Републике Српске спречавала објављивање скупштинских аката у Службеном гласнику Републике Српске“ рекао је предсједник НДП-а.

„Када су добили пријетњу личним санкцијама, Додик, Чубриловић и Цвијановић су се повукли. Због изборних потреба Одлука је 2 године била у ладици. Понизили су институције Републике Српске“, додао је Чавић.


Говорећи о економској ситуацији у Српској, он је истакао да задуживање иде у недоглед и да је емисија трезорских записа дупло већа од оне коју је одобрила Народна скупштина. Чавић је нагласио да рјешење за економске проблеме постоји, као и то да ће након што НДП и Савез за промјене добију повјерење грађана, пензије повећати за 10%. „То је реално и спроводиво. Показаћемо то“ закључио је Чавић.

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости
Ознаке: , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар