Чавић: Дан Републике задње двије године је промоција СНСД-а!

Датум објаве: 12. јануара 2018. у 10:36

Предсједник НДП-а и посланик у Народној скупштини Републике Српске Драган Чавић коментарисао је актуелну политичку ситуацију у Републици Српској, обиљежавање Дана Републике, кандидатуре за предстојеће изборе и економску ситуацију у Српској, гостујући у емисији ”Нови дан” N1 телевизије.

Осврћући се на овогодишњу прославу Дана Републике и чињеницу да представници Савеза за промјене нису присуствовали свечаном дефилеу, Чавић је оцијенио да је ту ријеч о медијској манипулацији у служби промоције једне странке.

”У посљедње двије године Дан Републике претворио се у промоцију СНСД-а и њиховог лидера. Када сам ја обављао дужност предсједника Републике славило се далеко скромније али достојанственије и примјереније. У моје вријеме на прославама дана Републике било је присутно много дипломата и представника међународних организација”, казао је Чавић

Коментариђући присуство делегације непризнате грузијске територије ”Јужна Осетија” и недолазак предсједника и премијера Србије, Чавић је нагласио да је то веома лоше по Републику Српску и Србе у БиХ.

”Долазак представника Јужне Осетије и њихова посјета општинама гдје влада СНСД, говори о једној страначкој вези између људи из Јужне Осетије и СНСД-а. Овдје се ствара привид како постоји некакво међународно интересовање, а заправо је обрнуто. Њихово повезивање са најрадикалнијим десничарским странкама и повезивање са сепаратистима широм свијета неће донијети ништа добро Републици Српској, али људи из СНСД-а мисле да ће им то донијети добро на изборима”, закључио је Чавић.

У том смислу, Чавић додаје, да није очекивао предсједника и премијера Србије на скупу гдје су се могле чути поруке које нису у складу са званичном политиком Републике Србије.

”Из Београда је дошла порука да власти Републике Српске треба да воде политику која је у духу региналног мира и стабилности”, сматра Чавић.

Предсједник НДП-а је наглашава да би Савез за промјене требао до краја јануара постићи договор о кандидатима, како би се јасно манифестовала воља и алтернативне политике садашњој власти. Он је додао да вјерује ће за двије директне функције, које се бирају на изборима, ПДП и СДС дати по једну те да ће Младен Иванић бити сигуран кандидат за једну од њих.

”Не искључујем да се коалиција и прошири, не сједимо скрштених руку и чинимо све да се власт у Републици Српској промјени. Након састанака са коалицинох партнера изнијећу своје мишљење о конкретним кандидатима”, поручио је Чавић на питање кога све види као потенцијалног кандидата испред Савеза за промјене.

Коментаришући добре односе које имају НДП и ДНС, Чавић је истакао да има коректне и трајне односе са предсједником ДНС-а Марком Павићем те да не постоје отворена питања између двије странке.

”Иако се налазимо у различитим блоковима између нас не постоје конфликтне ситуације. Већ дуже времена имамо разне облике сарадње, а у овом тренутку је евидентно да су два блока дистанцирана и не вјерујем да ће се нешто радикално промијенити у том смислу”, рекао је Чавић.

Он вјерује да ће ДНС покушати задржати своју самосталну политику и добар изборни резултат те наглашава да би поздравио сваку одлуку ДНС-а, која би резултирала вођењем аутентичне политике изван владајућег блока.

Информативна служба НДП-а.

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар