Чавић: Додик већ под санкцијама ЕУ

Датум објаве: 2. фебруара 2017. у 11:55

Амбасадори земаља ЕУ у БиХ на неформалном састанку у Сарајеву, одлучили су да више не контактирају са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

 

На тај начин, практично, Европска унија је већ увела неки вид санкција предсједнику Српске, открива за “Вечерње новости” Драган Чавић, бивши предсједник Републике Српске и лидер НДП.

 

“Додик због тога не може да представља Српску у пуном капацитету, нити може да рачуна на састанке са амбасадорима из земаља ЕУ. Та неформална одлука европских амбасадора у БиХ, да немају контакте са Додиком, једна је врста изолације“, наводи Чавић.

Он додаје да због тога Српска трпи велику штету.

“Санкције, међутим, нису примерене сувереној држави и санкције Додику су само још једна потврда да БиХ нема суверенитет“, истиче Чавић.

Према његовим ријечима, сви у Српској који живе у заблуди да није реално да ЕУ уведе санкције Додику, мораће мало да мућну главом.

“Мој је утисак да ЕУ очекује заокрет у политици Милорада Додика. Ако се то не деси, реално је да потегну за санкцијама и званично“, истиче Чавић.

Британски амбасадор у БиХ Едвард Фергусон изјавио је да су америчке санкције предсједнику Републике Српске Милораду Додику посљедица његових “дестабилизујућих радњи и изјава” и да уколико не дође до промјене његовог понашања спремне су и саме да предузму одговарајуће мјере.

Извор: АТВБЛ

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар