Чавић и Јандрић са амбасдором ОЕБС-а Брусом Бертоном

Датум објаве: 21. септембра 2017. у 12:10

Предсједник Драган Чавић и замјеник предсједника НДП-а Крсто Јандрић састали су се данас у Бањалуци са шефом Мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини, господином Брусом Г. Бертоном.

 

Теме разговора биле су актуелна политичка ситуација у Републици Српској и Босни и Херцеговини, положај и слобода медија, те европски пут Босне и Херцеговине.

Чавић и Јандрић упознали су амбасадора са посљедњим дешавањима у Народној скупштини Републике Српске, истичући опредијељеност опозиције и НДП-а у поштивању Устава и закона Републике Српске.

Шеф мисије ОЕБС-а у БиХ изразио је забринутост када је у питању слобода медија у Босни и Херцеговини, те оцијенио да је ”замах” у спровођењу реформске агенде примјетно ослабио.

Саговорници су се сложили да је слобода медија једна од кључних претпоставки за функционисање демократксих институција, посебно када је у питању спровођење фер и демократских избора.

Чавић и Јандрић са амбасдором ОЕБС-а Брусом Бертоном

Чавић је додао да недовољне медијске слободе знатно утичу на непостојање једнаких услова, односно да се фер и демократски избори не постижу у ситуацији контроле медија, цензуре и ”навијачког новинарства”.

Информативна служба НДП-а

 

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар