Чавић: Изетбеговић успијева у приказивању ружне слике о БиХ

Датум објаве: 7. децембра 2017. у 11:16

Немогуће је заузети заједнички став и постићи јединствен политички наступ у манифестацији спољне политике Предсједништва БиХ, а тиме и односа са Србијом, оцијенио је предсједник Народног демократског покрета Драган Чавић.

Коментаришући иступ бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића на јучерашњој конференције за новинаре у Београду, Чавић је рекао да управо Изетбеговић из тог оквира искаче у континуитету.

”То што се јуче десило у Београду представља наставак немогућности за постизање споразума унутар Предсједништва БиХ о једниственом ставу о бројним питањима, а самим тим и о питању билатералних односа БиХ и Србије”, казао је Чавић.

Он је навео да је дипломатски неуобичајено да онај који није предсједавајући Предсједништва БиХ даје било какву изјаву у тренутку када су остала два члана Предсједништва ту, додајући да је то била потреба Изетбеговића да придобије бошњачко бирачко тјело.

„Изетбеговићева јучерашња манифестација није била намијењена општој јавност, већ бошњачкој с циљем да би он (Изетбеговић), по традицији, наставио свој политички наступ у ексклузивности засупања бошњачких интереса. Не вјерујем да Изетбеговић у томе успијева. Једино успијева у приказивању ружне слике о БиХ“, навео је Чавић.

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић јуче је у току заједничке конференције за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем демантовао наводе који се односе на питање Косова, а које је само неколико минута прије изнио предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић.

Извор: РТРС/Агенције

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар