Чавић: Каргановић да ради промоцију књига иза решетака!

Датум објаве: 9. августа 2018. у 8:37

Директор фондације „Историјски пројекат Сребреница“ Стефан Каргановић промоцију својих књига, односно плагијата, треба да ради у затворској ћелији, поручио је предсједник НДП-а Драган Чавић.

Он каже да умјесто да одговара за своја криминална дјела, Каргановић и даље промовише књиге о Сребреници. Наиме, директор фондације „Историјски пројекат Сребреница“ јуче је у Београду представио ново дјело „Сребреница – раскринкавање лажног самооптуживања“, што је Чавић окарактерисао као представљање новог плагијата.

„Та контровезна особа и даље промовише књиге, а све је преписао од других аутора, за шта су га оптужили Јелена Гускова и сенатор у РС Миливој Иванишевић. Најприродније би било да промоције ради у затворској ћелији“, казао је Чавић.

Он је прије четири године поднио неколико кривичних пријава против Каргановића, јер је из буџета РС добио два милиона КМ за утврђивање истине о Сребреници, а које никад није оправдао.

Чавић истиче и да је добио потврду од директора Центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорада Којића да је Каргановић иза себе оставио хаос у располагању јавним новцем, који је добио као грант из буџета и да је против њега проведена истрага.

„Требало би да буде ухапшен и процесуиран због пљачке коју је направио, утају пореза и свих криминалних радњи јер је потрошио преко милион евра из буџета да их никада није оправдао што закон обавезује, јер се ради о грантовским средствима. То је преварант међународних размјера, који је формирао потпуно лажну фондацију пријављену на поштанском сандучету у Хагу, како би било звучније“ каже Чавић.

Извор: srpskainfo.com

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар