Чавић: Можемо да волимо државу, али је питање да ли ће опстати на љубави ако је сиромашна (VIDEO)

Датум објаве: 26. септембра 2018. у 14:28

“23 године је прошло од завршетка рата и данас се ратним рјечником играју они који барута нису омирисали, који нису ратног друга сахранили, који нису рану превијали. Њима се са ратом лако играти, а свима онима који су у рату били – рат више никада не треба”, рекао је синоћ грађанима Модриче предсједник НДП-а Драган Чавић.

Он је поручио да га и данас радује када дође у Модричу те да је свака година од рата била боља и додаје да ”сви себе треба да питамо да ли је могло боље, а могло је.”

”Нама Србима је 20. – ти вијек донио толико жртава да у 21. вијеку ми немамо право да дамо иједну жртву”, закључио је Чавић.
Чавић је истакао да је боравак његове ратне јединице на простору Модриче значио слободу за њихову дјецу у Бањалуци и престанак мрака, који је трајао више од 40 дана без прекида.

”Боравак нас војника овдје значио је и спашавање беба, од којих је, нажалост, 12 умрло, јер није било кисеоника”, присјетио се предсједник НДП-а.

Истакао је да су многи од оних који су своју преданост циљевима Срба, као конститутивног народа ове земље, платили главом и слободом 1995. године били свјесни да ништа није значила самостална Република Српска, јер је била такозвана у међународним размјерама и није имала међународно признање.

Трибина Савеза за побједу – Модрича

”Имали смо територију, али нисмо имали међународни суверенитет. Били су свјесни да, ако желимо да сачувамо нацију, морамо нешто жртвовати. И жртвовали смо државност за суверенитет. И добили смо Републику Српску, која је држава у држави, са свим механизмима заштите њене суверености. Нама не треба подизање гласа и сукоб, не треба нам конфликт ни са ким. Наша политика мора да буде потпуно јасна – са Србијом и Русијом братски, са свима осталима пријатељски. На томе треба да градимо своју будућност. Ми имамо политичку и државну сувереност и нико нам је не може одузети, али немамо економску” подсјетио је Чавић.

Он каже да наши приоритети, након ових избора, морају бити пресложени те да пажњу морамо усмјерити да Република Српска буде интересантна свима као стабилно подручје, у које вреди улагати новац.

”Данас смо у таквој ситуацији да чак ни Срби који живе овде нае желе да улажи, већ улажу вани. Морамо вратити народу веру да овде постоји будућност за све нас и да она није ни од кога угрожена. Да се ослободимо терета и дугова, да разбијемо све заблуде, и да своју будућност одредимо својим радом, поштењем, честитошћу. Да институције поштују законе, а не да буду промотери кршења закона”, поручује Чавић.

Трибина Савеза за побједу – Модрича

Он је синоћ грађанима Модриче казао да ови избори неће донијети само персоналну промјену, већ морају да донесу промену навика и односа према држави.

”Можемо да волимо своју државу, али је питање да ли ће она опстати само на нашој љубави, ако је сиромашна. Морамо искористити прилику коју смо сами себи изградили ратом, да о промјени власти не одлучујемо пушком, већ оловком на изборима”, закључио је предсједник НДП-а.

Драган Чавић – Модрича – 25.09

ДРАГАН ЧАВИЋ: ’МИ ВОЛИМО СВОЈУ ДРЖАВУ АЛИ ЈЕ ПИТАЊЕ ДА ЛИ ЋЕ ОНА ОПСТАТИ САМО НА НАШОЈ ЉУБАВИ АКО ЈЕ СИРОМАШНА‘За овај крај ме везују многе успомене – првенствено ратне. Мој боравак у Модричи у ратно вријеме је значио слободу моје дјеце у Бањалуци и престанак мрака који је трајао више од 40 дана без прекида. И значио је спашавање беба, од којих је 12 умрло, јер није било кисика. 23 године је прошло од завршетка рата и данас се ратним рјечником играју они који барута нису омирисали, који нису ратног друга сахранили, који нису рану превијали. Њима се са ратом лако играти, а свима онима који су у рату били – рат више никада не треба. Нама Србима је 20-ти вијек донио толико жртава да у 21. вијеку ми немамо право да дамо иједну жртву.#DraganCavic #Modrica #trikoraka #zaboljuSrpsku #izboriRS2018

Posted by Народни демократски покрет / Narodni demokratski pokret on Wednesday, September 26, 2018

Информативна служа Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар