Чавић: Народну скупштину треба распустити!

Датум објаве: 7. фебруара 2018. у 13:40

Због бахатог понашања Владе Републике Српске треба распустити Народну скупштину, рекао је данас у НСРС предсједник НДП-а Драган Чавић. Он је нагласио да Влада РС крши пословник и угрожава уставну позицију скупштине, али и Републике Српске.

Чавић је упозорио и предсједника НСРС Недељка Чубриловића да није ништа учинио да се то спријечи.

„Не можемо прихватити овакво понашање које је ужасно и невиђено у историји Републике Српске. Господине предсједниче, мислим да сте могли неким својим ауторитетом заштитити дигнитет овог парламента“, рекао је Чавић.

Упркос томе, како је рекао, посланици Савеза за промјене неће напустити сједницу и учествоваће у раду парламента.

„Мислим да је незабиљежено у историји рада НСРС, барем ја то не памтим до сада, да се десило да је у посљедњих 48 сати више од трећине тачака дневног реда промијењено, 11 од 31. Да ја одлучујем сам ову би Скупштину до октобарских избора требало распустити“, казао је Чавић обрачајући се у Народној скупштини РС, након што је усвојен дневни ред у који су увршетене тачке по хитном поступку по захтјеву Владе Републике Српске.

Ради се о одлукама којим ће Република Српска додатно да се оптерети на основу гаранција и задуживања за нових милијарду КМ.

Извор:rtvbn.com

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар