Чавић: Оно што се дешавало у парламенту нисам доживио за 20 година бављења политиком!

Датум објаве: 4. јула 2018. у 21:41

Предсједник Народног демократског покрета и посланик у Народној скупштини Републике Српске Драган Чавић казао је данас за Н1 Телевизију јучерашњи вербални обрачун у овој институцији представља ”суноврат политичког система и Народне скупштине”.

Подсјећамо, током расправе у Народној скупштини Републике Српске о извјештају Анкетног одбора о страдању Давида Драгичевића, дошло је до вербалног окршаја министра унутрашњих послова Драгана Лукача и посланика Адама Шукала, те позива на разрачунавање.

До физичког контакта ипак није дошло, а након пријетњи, Шукало је казао да му је угрожена безбједност, док је Лукач да то су личне параноје.

”Сам инцидент који се догодио у Народној скупштини и та пријетња коју је упутио Лукач народном посланику Адаму Шукалу показује бахатост њега лично јер тако нешто ја нисам имао прилике да видим у ових двадесет година бављења политиком. Мислим да је то суноврат политичког система и суноврат Народне скупштине. Предсједник Народне скупштине је био дужан да одстрани министра и да се извини посланицима. Министар је сам себе дискредитовао, посланицима је посао да провоцирају извршну власт, да има имало не само морала него и политичке културе, не само да би дао оставку него би га исти дан Влада смијенила”, оцијенио је Чавић.

Драган Чавић – Дан уживо

Народна скупштина Републике Српске данас није усвојила извјештај Анкетног одбора с циљем сагледавања свих чињеница о случају Давид Драгичевић.

“Све ово што је радио Анкетни одбор и записи које је положио послије финалног посла, сви ти записи не одступају од општих ставова. Констатовано је неколико ствари које нико не оспорава па чак ни владајући блок. Констатовано је да је јавност узнемирена, да је у самом поступку учињено много пропуста и да за то неко мора сносити одговорност, да су јавни сервиси стварали криву и тенденциозну слику”, рекао је он.

“Анкетни одбор је могао да уради оно чиме је располагао, на основу тога да донесе неке закључке, да их сконцентрише у неку форму прихватљиву за одлучивање у Народној скупштини и да се Народна скупштина одреди. Нажалост скупштинска већина је одбила”, додао је Чавић.

Гостовање предсједника НДП-а погледајте на линку испод;

Извор: Н1 Телевизија

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар