Чавић: Постоје разлози за оптимизам на изборима и добар резултат НДП-а

Датум објаве: 29. јула 2018. у 13:07

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је данас да треба све учинити да у наредним годинама у Републици Српској дође до озбиљних промјена ради усмјеравања сваког стуба власти ка побољшању економског стања, повећању БДП-а и стандарда становништва.

“Имамо најнижи БДП по глави становника у Европи. Многе ствари посљедњих година са становишта економије нису ишле добрим путем, а имали смо и далеко већи раст задужења него раст БДП-а”, рекао је Чавић новинарима, присуствујући сједници бањалучког Градског одбора НДП-а.

Према његовим ријечима, у посљедњих 12 година просјечан раст БДП-а био је 1,6 одсто, што је за друштва какво је Република Српска мали ниво.

“Земље у оваквом стањеу економије могу да говоре да имају одговарајући раст БДП-а уколико он прелази шест одсто”, навео је Чавић и додао да је у БДП-у Српске мало учешће индустрије, а јако велико администрације.

Чавић је навео да је данашња сједница бањалучког Градског одбора у склопу редовних активности у оквиру припрема за опште изборе, те да постоје разлози, оптимизам и реално вјеровање да ће НДП на зборима остварити добар резултат.

”Сви зацртани планови НДП-а у Бањалуци су остварени. Били смо друга странка на локалним изборима и тај резултат остварићемо поново. НДП неће водити прљаву кампању”, рекао је данас предсједник НДП-а присуствујући сједници Градског одбора у Бањалуци.

Пета сједница ГрО НДП-а Бањалука

Предсједник Градског одбора НДП-а Бањалука Крсто Јандрић рекао је да је ова партија у Бањалуци спремна за изборе, чему су претходили дуготрајан и свеобухватан рад и потребне припреме за изборну кампању.

“Очекујемо добар резултат, побједу кандидата Савеза за побједу за предсједника Републике и српског члана Предсједништва БиХ. Очекујемо да након тога мандат за састав Владе Српске добије Чавић”, нагласио је Јандрић.

Крсто Јандрић, предсједник ГрО Бањалука;
Бранкица Радинковић – секретар ГрО Бањалука

Извор: Агенције

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар