Чавић: Постројићу возни парк Владе

Датум објаве: 18. јуна 2018. у 7:46

Предсједник НДП-а Драган Чавић јуче је у Бањалуци рекао да ће НДП на изборима за Парламентарну скупштину БиХ, уз подршку партнерских странака, наступити на заједничкој листи са Српском демократском странком. Изјавио је да је задовољан постигнутим коалиционим споразумима и тренутним позиционирањем НДП-а у читавој Републици Српској.

”У времену иза нас радили смо много у читавој Републици и постигли смо задовољавајуће резултате. Савез за промјене је у предности и имамо огромну шансу да побиједимо, а затим и да мијењамо ствари”, истакао је Чавић.

Предсједник НДП-а је нагласио да, побједом Савеза за промјене и Вукоте Говедарице за предсједника Републике Српске, очекује формирање извршне власти на чијем челу ће, највјероватније, бити он као нови предсједник Владе.

”Одмах ће доћи до повећања пензија за 10%, а то практично значи да ће пензионери имати 13. пензију. У првих мјесец дана постројићу возни парк Владе Републике Српске у Залужанима да се види са колико и каквих возила се возикају министри и обични службеници. Ово сада превазилази сваку мјеру и они се понашају као службеници њемачког Бундестага, а не мале и ојађене Републике Српске”, закључио је Чавић.

НДП на овим изборима прави озбиљан резултат и реално очекивање је седам посланика у Народној скупштини Републике Српске, рекао је Чавић и додао да ће НДП сигурно бити фактор без којег се неће моћи формирати извршна власт у Републици Српској.

Предсједик НДП-а, јуче послијеподне, писуствовао је дружењу и заједничком праћењу меча Србија – Костарика, које је организовао Градски одбор НДП-а Бањалука у Мајдану, код бањалучког насеља Драгочај.

Извор: Информативна служба НДП-а

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар