Чавић позвао Додиковог кандидата на ТВ дуел

Датум објаве: 15. августа 2016. у 11:54

Кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић позвао је на ТВ дуел противкандидата из редова СНСД-а. Чавић је Додиковог кандидата позвао на суочавање ставова и аргумената, са циљем да се грађанима јавно покажу намјере кандидата за градоначелника, а одлуку о датуму и мјесту одржавања ТВ дуела препустио је СНСД-у.

Драган Чавић је такође указао на досадашњи маћехински однос града према предузетницима, представивши податак да је само у периоду од 2010 до 2015. године затворено 1519 предузећа, као и да је у овој години, од укупног буџета, само 800.000 марака намијењено подршци запошљавању. Чавић је још једном нагласио да је запошљавање кључни приоритет Бањалуке, те да намјерава у потпуности да промијени однос града према политици запошљавања и креирања радних мјеста.

Чавић је истакао да његов противкандидат то није у стању да уради, јер мора да полаже рачуне свом страначком шефу, умјесто грађанима Бањалуке. Из тог разлога кандидат Милорада Додика једини није потписао иницијативу о референдуму након прве године мандата, јер се ту управо радило о полагању рачуна грађанима, а не партијском шефу.

Кандидат Савеза за промјене упозорио је и на хаос у наплати пореза који је изазаван импровизацијама у локалној пореској политици. Наиме, СНСД је прво проширио скупље градске зоне, да би онда кандидат те партије обећао смањење пореских оптерећења. То значи да је иста структура, на челу са Милорадом Додиком повећала та оптерећења, да би потом обећала смањења пореза, који ће и послије смањења ипак бити већи

По питању градског грађевинског земљишта, Чавић је нагласио да град мора да оствари приходе продајом, а не сумњивим замјенама које су се до сада одвијале и због којих је град на губитку, умјесто да својим земљиштем располаже како би остварио зараду.

Само на примјеру земљишта хирургије, ради се о 40 милиона марака прихода, што би било око половине укупног дуга града, а Чавић је поручио да због тога нико нема право да градским земљиштем санира дугове уништених предузећа.

Пресс служба Изборног штаба кандидата за градоначелника испред СЗП

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости
Ознаке: , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар