Чавић: Први корак биће реформа образовања

Датум објаве: 26. септембра 2018. у 19:10

Код нас није више могуће наћи електричара и возача. Након што се обуче радници иду у Њемачку и сви селе одавде, саопштио је Чавић вечерас новинарима у Броду, након што се сусрео са мјештанима овог града.

”У разуговору са грађанима вечерас у Броду сазнао сам да сви одавде, који су електротехничке стуке, одселили преко Саве, јер су их позвале фирме из Хрватске, а након обуке у ”Ђури Ђаковићу” сви су отишли правац Њемачка”, казао је Чавић.

Додаје да због лошег образовног система у Републици Српској данас има највише незапослених менаџера по глави становника у Европи.

Трибина СзП – Брод

”Нема ни једног пута који није кренуо првим кораком. Послије ових избора ми морамо повући први корак, а то ће бити потпуна реформа образовања”, поручио је предсједник НДП-а.

Истиче да је неминовна потпуна реформа образовања и стварање информатичког друштва у Републици Српској.

”Наша је намјера и циљ да у реформи образовања, одмах од првог разреда, уведемо информатику и дуални систем образовања”, рекао је Чавић.

Он каже да је неопходно да се више цијене радници и занатлије, јер, како тврди, дошли смо у потпуно апсурдну ситуацију да имамо мањак радника, али вишак нерадника.

Предсједник НДП-а Драган Чавић, кандидат за сљедећег предсједника Републике Српске Вукота Говедарица и кандидати странака Савеза за побједу вечерас су присуствовали трибини у Броду.

Драган Чавић – Брод – 26.09.

ЧАВИЋ: У СРПСКОЈ ИМАМО МАЊАК РАДНИКА А ВИШАК НЕРАДНИКА!”Нема ни једног пута који није кренуо првим кораком. Послије ових избора ми морамо повући први корак, а то ће бити потпуна реформа образовања”, поручио је предсједник НДП-а.#DraganCavic #trikoraka #zaboljuSrpsku #izboriRS2018

Posted by Народни демократски покрет / Narodni demokratski pokret on Wednesday, September 26, 2018

Информативна служба Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар