Чавић: Раст БДП-а је као кретање пужа

Датум објаве: 30. јула 2018. у 8:55

Дуг јавних предузећа и ИРБ-а је за посљедњих 10 година чак четири пута већи и попео се на вртоглавих милијарду и 106 милиона марака. То је само дио укупног дуга Српске од више од 5 милијарди марака. Упркос томе, предсједник Републике Српске се похвалио растом бруто друштвеног производа и беспријекорним јавним функцијама. Из опозиције питају за кога су радили они који су били на челу тих јавних функција, јер за народ очигледно нису.

Раст БДП-а је као кретање пужа посљедњих година. Стигао је и до коначног циља, а то је најмањи БДП по глави становника, поручује предсједник НДП-а Драган Чавић.

“Имамо мало учешће индустријске производње, а велико учешће администрације, јавне службе која троши много новца из БДП-а. Имамо најнижи БДП по глави становника у Европи”, каже Чавић.

Према Чавићевим ријечима, у посљедњих 12 година просјечан раст БДП-а био је 1,6 одсто, што је за друштва какво је Република Српска мали ниво.

„Земље у оваквом стањеу економије могу да говоре да имају одговарајући раст БДП-а уколико он прелази шест одсто“, навео је Чавић и додао да је у БДП-у Српске мало учешће индустрије, а јако велико администрације.

Извор: РТВ БН

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар