ЧАВИЋ: Републици Српској вратити економски суверенитет

Датум објаве: 25. септембра 2018. у 17:33

bПрва мјера која је неопходна Републици Српској је враћање економског суверенитета и то је оно што морају да знају сви који учествују у изборном процесу”, поручио је предсједник НДП-а Драган Чавић присуствујући предизборном скупу странке данас у Добоју.

Он истиче да ће из тога проистећи свака друга снага за развој правосуђа, културе, слободе и демократије у Републици Српској.

”Све дотле док не будемо еконоски слободни бићемо зависни од разних утицаја унутар и изван земље. Послије избора мораћемо да стегнемо каиш администрацији да би смо могли обезбједити онима којима је најпотребније”, казао је Чавић.

Додаје да ће прве мјере бити развој и подршка запошљавању, да би се могли смањити порези те озбиљна штедња како би се избалансирале социјалне потребе друштва

”Значајан дио буџетских средстава, одмах у идућој години, ће се преусмјерити за повећање пензија од 10 одсто, а исплата једнократне помоћи пензионерима само потврђује моју тврдњу да средстава за повећање има”, закључио је Чавић.

Истовремено, како је нагласио, мора се повести рачуна о враћању права на гарантовану пензију учесницима рата, које је укинуто прије неколико година.

”Преко 40.000 корисника остало је без пола или трећине пензије, а ради се искључиво о борачким категоријама. То је неуставно, јер је борцима одузето право ретроактивно и та неуставна ситуација мора бити исправљена, а борцима враћена нада да држава брине о њима”, рекао је Чавић.

Великој предизборној трибини НДП-а у Добоју присуствују и сљедећи предсједник Републике Српске Вукота Говедарица те градоначелник Добоја Обрен Петровић.

Информативна Служба Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА.

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар