Чавић: Тегелтија наредио повлачење 60 милиона КМ из Бобар банке

Датум објаве: 2. априла 2016. у 12:52

Народни демократски покрет (НДП) осуђује сваку политичку квалификацију у вези истрага у Бобар банци и подржава да се истраге које се тичу малверзација у банкама Републике Српске доведу до краја, изјавио је предсједник ове странке Драган Чавић.

Чавић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да посљедње активности Тужилаштва и Сипе у Републици Српској, нажалост, нису посљедица рада институција Републике Српске задужених за провођење закона.

Он је изразио чуђење да три године истрага које трају у Балкан инвестмент банци до данас немају резултат у смислу утврђивања одговорности или основане сумње за одговорност према лицима која су доступна органима гоњења у Републици Српској.

“Сумњамо да постоји озбиљан политички утицај у Републици Српској да се питања злоупотреба у банкарском систему не санкционишу”, истакао је Чавић.

Чавић је рекао да је НДП изненађен ставовима које износи предсједник Републике Српске Милорад Додик у вези са стањем у Бобар банци, а у којима се позива на тезу да је ова банка морала ући у статус принудне управе и ликвидације због повлачења 60 милиона КМ депозита који се везују са смрћу Гаврила Бобара.

“Повлачење депозита у Бобар банци учиниле су власти Републике Српске јер је, према мојим информацијама, министар финансија Зоран Тегелтија наредио повлачење депозита од око 60 милиона КМ, због чега је ова банка нагло упала у проблеме неликвидности”, тврди Чавић.

Чавић је изразио незадовољство чињеницом да посланици немају довољно времена да се припреме за сједницу парламента Републике Српске, јер им се материјали достављају два до три дана прије засједања.

Најављено повећање цијене електричне енергије у Републици Српској Чавић сматра неприхватљивим, истичући да ће НДП органима Савеза за промјене тим поводом предложити конкретне акције опозиције на терену.

Чавић вјерује да ће у оквиру Савеза за промјене бити могуће постићи коначан договор о заједничком кандидату опозиције о кандидату НДП-а за начелника општине Теслић на предстојећим локалним изборима.

Он је на конференцији за новинаре представио Небојшу Личанина из Козарске Дубице, који је недавно напустио ДНС и прешао у НДП, а који ће у том граду радити на припремама ове странке на локалним изборима.

Извор> АТВБЛ

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар