Чавић: У моје вријеме овакав министар полиције се није могао ни замислити (VIDEO)

Датум објаве: 2. октобра 2018. у 16:42

Врло је опасно када у једном друштву министар унутрашњих послова учествује у изборном процесу, износећи тешке квалификације као што је ова данашња, казао је предсједник НДП-а Драган Чавић на конференцији за медије у Бањалуци.

”Не коментаришем циркус, а конференција министра Лукача је била једна циркусантска забава, а да би била потпуна требао је тамо да доведе гутаче ватре, шетаче на конопцу, да стави мечку која игра и мајмуна који вози бицикло па да онда коментаришем циркус”, фигуративно је објаснио Чавић.

Он додаје да је министар на себе преузео обавезу да политички квалификује људе са говорнице Министарства унутрашњих послова.
”У моје вријеме такав министар полиције није се могао ни замислити, а због оваквих квалификација, као предсједник бих тражио да таква особа исте секунде да оставку или бих распустио Владу, уколико не желе да га разрјеше”, истакао је Чавић.

Чавић сматра да је ово јасна порука грађанима Републике Српске да су институције за провођење закона потпуно укључене у политичку кампању, што је, како је рекао, потпуно незаконито и што је директно рушење демократских принципа и слобода четрири дана прије одржавања избора.

”Они који чине кривична дјела за њих постоји одговорност, без обзира којој политичкој партији припадају и без обзира из чије су породице, кривично одговарају према кривичном закону”, рекао је Чавић.

Подсјетио је да се пресконференција одржала, а да прти томе немамо никакав став Тужилаштва нити има икаквих информација, осим да је опозиција означена као терористичка организација.

”На челу сам странке, која је саставни дио коалиције за побједу, бићу и даље, а ми ћемо и побиједити. Кориштење оваквих средстава само показује у каквом јаду и чемеру се налазе ти људи и колико страхују од промјене власти”, нагласио је Чавић.
Сматра да је ово још само једна у низу злоупотреба јавне функције у посљедњих годину дана.

ДРАГАН ЧАВИЋ – ПРЕС – БАЊАЛУКА 02.10

ДРАГАН ЧАВИЋ: ГОСПОДИНЕ ЛУКАЧ У МОЈЕ ВРИЈЕМЕ ТАКАВ МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ НИЈЕ СЕ МОГАО НИ ЗАМИСЛИТИ"Врло је опасно када у једном друштву министар унутрашњих послова учествује у изборном процесу, износећи тешке квалификације као што је ова данашња,"#trikoraka #zaboljuSrpsku #DraganCavic #izboriRS2018 #RepublikaSrpska

Posted by Народни демократски покрет / Narodni demokratski pokret on Tuesday, October 2, 2018

Информативна служба Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар