Чавић: У моје вријеме се није знало ко кога прислушкује

Датум објаве: 11. новембра 2017. у 14:57

Предсједник НДП-а Драган Чавић упозорио је данас да има разлога да вјерује да се на свим нивоима у БиХ, гдје код постоји техника за праћење, она користи на начин који није дозвољен законом.

На тврдње предсједника Рeпублике Српске Милорада Додика, да га безбједносне службе Босне и Херцеговине прислушкују, Чавић је рекао да у вријеме док је он био предсједник „није се знало ко кога прислушкује“.

”Нажалост је тако у овој земљи, у којој вршља ко и како хоће и има доста обавјештаних служби и доста служби из окружења, које технички могу да покрију комплетан простор БиХ. То је ваљда познато”, навео је Чавић и нагласио да је у закономском смислу јасно ко су овлаштене институције за тај посао и по чијем налогу могу да врше прислушкивање и праћење појединаца.

”То може да ради само овлаштена агенција уз налог суда”, подсјетио је он истичући да у том случају такве радње нису проблем.

Напоменуо је да опрему за прислушкивање има и МУПРС-а те подсјетио шта се догађало у ИТ сектору у посљедњем периоду.

Предсједник РС Милорад Додик потврдио је да га прислушкују безбједносне службе БиХ, те да је налог да се „стави на мјере“ издат на основу захтјева тужилаштва у Сарајеву, због истраге коју су покренули, али да му није познато какве.

Чавић је указао и да је Влада РС прекршила Закон о буџетском систему, јер није до 15.новембра доставила Народној скупштини РС нацрт буџета за наредну годину, како би он у коначној форми био усвојен наредног мјесеца.

Извор: rtvbn.com

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар