Чавић: За добијање гласова користе се јавни ресурси!

Датум објаве: 26. августа 2018. у 14:01

Говорећи о предстојећој изборној кампањи и изборима, предсједник НДП-а Драган Чавић је рекао да ће изборни процес ове године бити “најнакарданији” од како постоје избори у Републици Српској.

Он је, на данашњој пресконференцији у Требињу, оцијенио да су све политичке странке, посебно парламентарне и у Републици Српској и на ниову БиХ, криве што нису дозволиле измјене уочених деформитета у Изборном закону БиХ.

“Изборни закон је морао бити мијењан, барем у техничким аспектима о коме сви добро знају да омогућавају крађу гласова”, рекао је Чавић и оцијенио да у припреми изборног процеса има девијација и да се за “добијање бирачког тијела користе јавни ресурси”.

Према његовим ријечима, у извјештајима независних ревизорских кућа може се видјети колико има “девијација у цијелом систему `Електропривреде Републике Српске` када је у питању управљање јавним ресурсима”.

ЗАБРАНА УЛАСКА РУСКОМ КЊИЖЕВНИКУ ГЛУПОСТ ЗА КОЈУ НЕКО МОРА ДА ОДГОВАРА

Предсједник Чавић сматра да онај ко је руском књижевнику Захару Прилепину забранио улазак у БиХ мора да сноси одговорност, јер на то није имао право.

“Уопште ме не интересује ко је то урадио. Мислим да до краја треба утврдити ко је урадио такву глупост и мора да сноси одговорност за то”, рекао је Чавић на конференцији за новинаре у Требињу.

Он је напоменуо да је сагласан са тим да се треба заштити од оних који су потенцијално опасни по унутрашњи ред, поредак и мир, те да све то треба имати у виду кад се доносе овакве одлуке, али да оне не могу бити овакве.

Чавић је истакао да је бесмислено забранити улазака у БиХ једном књижевнику без обзира да ли је арапског или руског поријекла, шта пише, о чему и како размишља, јер је то његово право.
Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић рекао је да избори морају бити фер, демократски, слободни, тајни, да грађани сами, без притисака, одлучују кога ће да бирају као своје представнике.

Извор: rtvbn.com/Агенције

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар