И дио плате политичара за помоћ малој Софији?

Датум објаве: 24. марта 2017. у 9:50

Представници младих политичких партија РС траже од политичара у РС и на нивоу БиХ да се укључе у хуману мисију помоћи трогодишњој Софији Мићевић која болује од леукемије.

Млади политичари Српске обратиће се шефовима посланичких клубова у НСРС, предсједницима странака, те српским представницима у бх. институцијама да се одрекну дијела плате како би се што прије прикупила средства неопходна за Софијино лијечење.

Како наводе, новац би требало да буде издвојен у наредних пет дана.

До сада су се многи укључили у акцију за помоћ малој Софији како би она на вријеме стигла на лијечење у Балтимор.

Акција се покренула и у Америци. Како нам је послао наш читалац, 2. априла “Заједно за Софију” бориће се и ММА борци. Сва средства биће донирана за лијечење болесне дјевојчице.

Након што су исцрпљене све могућности за лијечење на Институту за здравствену заштиту мајке и дјетета Србије “Др Вукан Чупић”, једино преостало рјешење је лијечење методом примјене Т-ћелија, након чега слиједи нова трансплантација. Ова метода лијечења се може спровести само у Америци.

Клиника “Јонс Хопкинс Медицине Интернатионал” у Балтимору је једина која засад представља спас за Софију, гдје јој за први дио лијечења треба 270.000 долара.

Њени родитељи требају новац како би својој кћерки омогућили квалитетно лијечење и прилику да оствари све оно што би могла и хтјела.

Софија је са непуна четири мјесеца обољела од акутне лимфобластне леукемије и већ двије и по године се као права мала лавица бори с опаком болешћу.

Софији је у новембру 2016. године урађена трансплантација коштане сржи у Београду, која нажалост није постигла жељене резултате јер је дошло до одбацивања калема.

“Софија нема пуно времена и зато се морамо укључити сви и одмах. Покажимо јединство, докажимо да смо људи, боримо се заједно за овај невини живот. Будимо људи, будимо уз Софију!”, позвали су из Хуманитарне организације “Будимо људи” из Бањалуке, која је покренула хуманитарну акцију за малу Софију.

Додали су да ће од 1. априла бити у функцији и хуманитарни број, те да ће бити организован велики број разних акција.

У акцију су се укључиле и институције и грађани широм Српске, али и иностранства.

Помоћи Софији можете и Ви! Свака помоћ је добродошла. Будимо хумани, будимо људи и помозимо да Софија оздрави.

За више информација сви који желе помоћи могу се обратити Вањи Мићевић у Улици Равногорска бр. 11 у Бањалуци или на број телефона 066/881-043.

Жиро рачуни

Сви који желе и могу помоћи малој Софији Мићевић то могу учинити путем уплата на сљедеће жиро рачуне:

Мићевић Софија

Нова банка А.Д. Бањалука

5551000032354997 (КМ рачун)

Мићевић Софија

Нова банка А.Д. Бањалука

СWИФТ: НОБИБА22 (девизни рачун)

5550000032355338

Хуманитарна организација “Будимо људи”

Подрачун за Софију Мићевић

Уникредит Загребачка банка

Извир: АТВ

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар