Додик преко Рајчевића планира угасити БН ТВ

Датум објаве: 13. септембра 2014. у 15:32

Народни демократски покрет саопштио је да располаже информацијама да је лидер СНСД-а Милорад Додик договорио са Лагумџијиним СДП-ом коначно именовање Срђана Рајчевића на мјесто директора Регулаторне агенције за комуникације, чији би, тврде, први задатак био „да одмах изрекне мјеру забране емитовања БН Телевизији, коју је режим препознао као највећу опасност за свој опстанак“.

У НДП-у сматрају да је Милорад Додик кренуо у офанзиву против малобројних слободних медија, након што је синоћ на предизборном скупу опозиције у Бањалуци препознао свој и дебакл своје странке.

-Ако је намјера режима заиста таква и ако је спреман ићи тако далеко у својим сулудим плановима, Народни демократски покрет позива све политичке субјекте и најширу јавност да осуде овакве намјере и да их онемогуће по сваку цијену, тим прије што би режим забрањујући, макар и привремено рад једином слободнном електронском медију на овим просторима – створио простор за себе за додатне манипулације ионако изманипулисаном јавношћу, наводи се у ванредном саопштењу НДП-а.

Такође се каже да би у могућем развоју овакве ситуације, док би трајао жалбени поступак од 30 дана, грађани Српске и БиХ би били ускраћени за објективно информисање, што је режиму очигледно и циљ.

-Не знамо какву би цијену Република Српска и њен осиромашени народ требали да плате Лагумџији за ову услугу, али ако се то деси, грађани морају да знају за ове сулуде покушаје да се покраду избори и да изборна воља грађана буде доведена у питање, пише у ванредном саопштењу НДП-а.

(Истинито)

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


4 коментара на "Додик преко Рајчевића планира угасити БН ТВ" одговори
Aleksandra
15. септембра 2014. at 11:25

I treba ugasiti BN kako bi se narod spasio niza lažnih i instruisanih informacija, ili ih ograniciti samo na ju-hu-hu emisije, jer u informativnom dijelu ne postuju niti jedan od novinarskih kodeksa.

bob
16. септембра 2014. at 11:15

Već su je ugasili na TotalTV!
Gamadi treba vratiti sve!!!

Mrki
17. септембра 2014. at 00:07

Milorad Dodik na sve moguce nacine pokusava medijsku slobodu svesti na minimum i tako prikazivati samo ono sto njemu odgovara.

Gamer
17. септембра 2014. at 06:27

Je li začno da je RTRS emitovao Cirilicu kada je Dodik gostovao a Tadicevo gostovanje nece da prikazu?

Оставите коментар