Држава мора да сачува “Бирач”

Датум објаве: 6. априла 2014. у 17:51

Председник Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић апеловао је данас на власт Републике Српске да сачува фабрику глинице “Бирач” од могуће нове злоупотребе и “друге лоше приватизације”.
На конференцији за новинаре у Бијељини, Чавић је изјавио да у пословним круговима постоје сазнања да се литванска “Укио банка” спрема да своја потраживања од 150 милиона КМ на основу кредита фабрици “Бирач” прода неколицини приватника за трећину вредности.
“Република Српска не сме дозволити ово индиректно стицање права на имовину фабрике која се налази под хипотеком и другу лошу приватизацију овог привредног гиганта који може да носи развој регије и Републике”, рекао је Чавић.
Он сматара да Влада Републике Српске треба да реши проблеме фабрике “Бирач” у сарадњи са државним органима Литваније.
Чавић је на конференцији за новинаре указао и на важност проналаска новог, озбиљног стратешког партнера за бијељинску “Шећерану”, у јавном поступку.
Коментаришући изјаву председника Српске Милорада Додика да у полицији Српске има оних који служе страним безбедносним и обавештајним агенцијама, Чавић је рекао да је лично шокиран и позвао надлежне да утврде истину.
Он је подсетио да таква делатност унутар МУП-а повлачи кривичне последице. Извор:pressrs.ba

 

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар