Говедарица за Мондо: Пуно сам научио од Драгана Чавића

Датум објаве: 31. августа 2018. у 16:54

Предсједник СДС-а и кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица казао је у интервјуу за Мондо да ће првог радног дана у Палати Републике, наравно у случају да побиједи на предстојећим октобарским изборима, преполовити буџет Кабинета предсједника РС.

Такође, у интервјуу је Говедарица истакао и да би од свих политичких личности у противничком табору СНСД-а као позитиван примјер издвојио једино Игора Радојичића.

Говедарица је за Mondo портал открио и ко му је модни стилиста, у чему је само Здравко Чолић бољи од њега, као и чији одлазак из СДС-а га је највише обрадовао.

Многи аналитичари изборне циклусе у РС у посљедњих неколико година, укључујући и овогодишње, оцјењују као референдумске – за или против Милорада Додика. Слажете ли се са таквом оцјеном и „фрустрира“ ли вас? Рачунате ли да ћете у октобру добити велики број гласова оних који су више „против“ Додика, него што су „за“ вас?

У свакој земљи на свијету избори су ЗА или ПРОТИВ, па тако и овдје. Наравно, да нисам имао идеју да могу да побиједим, не бих се ни кандидовао. Ова побједа је важна јер ће бити побједа против режима који је обезвриједио све институције Републике Српске, побједа којом ћемо Републику Српску вратити народу. Дакле, сваки глас за мене или против госпође Жељке Цвијановић је глас за спас Републике Српске.

Да ли је 12 година у опозицији било превише? Да ли би тренутно јединство у блоку СзП могло издржати још четири?

Скоро 13 година у опозицији није било превише за Савез за побједу, али је сигурно било превише за Републику Српску. Кроз ове тешке године смо схватили да је наше заједништво највећа снага за Републику Српску. Спремни смо да трајемо још дуго јер је обнова Републике наш највећи заједнички циљ.

Јесу ли за СДС ови избори „бити или не бити“?

СДС траје скоро 29 година. И трајаће, за разлику од многих великих странака које су се распадале послије првих пораза на изборима. Када се народ Српске борио, СДС се борио. Када су народ Српске прогањали и тамничили, СДС су прогањали и наше људе тамничили. Наш је усуд да дијелимо судбину свог народа и своје земље, па и ове тешке године Додикове диктатуре.

Да ли сте спремни да у случају изборног губитка напустите чело СДС-а, и какав би, у том случају, био даљи план?

Хајде да се мало боље разумијемо, сада већ слободно могу рећи – наша побједа је извјесна. Господин Младен Иванић, ја и цијела Република Српска, славимо 8. октобра.

Које су три Ваше кључне предности у односу на противкандидата Жељку Цвијановић?

Ја сам поштен, истинољубив, праведан и частан човјек. И сигуран сам да је то довољно за почетак.

Да ли би бисте у случају да побиједите за предсједника РС, а СНСД са својом коалицијом освоји већину, били спремни да предложите њиховог мандатара за састав Владе РС? Да ли би могла функционисати таква власт, гдје СДС има предсједника, а СНСД премијера?

Савез за побједу ће имати већину. Мандатар ће бити из наших редова. Коалиција са СНСД не долази у обзир.

Чији одлазак из СДС-а Вас је највише изненадио/разочарао?

Ко је отишао и шта је све настало из СДС-а
Могу ли да вам одговорим чији ме одлазак највише обрадовао? Тешко бих се одлучио између Николе Шпирића и Ненада Стевандића.

Идеологија и дјеловање којег бившег предсједника СДС-а Вам је најближа?

У Српској Демократској Странци сам дуго. Пуно сам научио и од Драгана Чавића и од Младена Босића, а данас ми је изузетно драгоцјена сарадња са Младеном Иванићем.

Који је био Ваш најтежи период или догађај у протеклом мандату? А која најбоља политичка одлука или она на коју сте најпоноснији?

Сигурно најтежи догађај је гласање за извјештај Анкетног одбора у Народној скупштини РС, када су моје колеге из позиције гласали по диктату, као страначки послушници, а не као очеви и мајке прије свега, али и као посланици одговорни грађанима који су гласали за њих и који већ мјесецима траже само истину и правду на Давидовом тргу.

Најпоноснији сам на одлуку да кад будем Предсједник Републике Српске замрзнем позицију предсједника СДС-а и радим за интересе свих грађана без обзира на њихову страначку припадност.

Како замишљате први радни дан у Палати Републике? А 8. октобар ако изгубите?

Већ сам вам рекао да сам сигуран у побједу. Првог радног дана ћу покренути процедуру да се буџет кабинета Предсједника преполови.

За кога бисте навијали у утакмици Србија – БиХ? А БиХ – Хрватска?

У првом случају за Србију, а у другом за БиХ.

Многи политичари у РС, па и Ви, показали су своје вокалне способности за микрофоном. Имате ли у том погледу достојног конкурента?

Ко од политичара најбоље пјева?

Можда Здравко Чолић може да ми конкурише као вокал, мада моја жена каже да пјевам боље од њега. (смијех)

Можете ли издвојити неког политичара из СНСД-а чији досадашњи рад, досљедност или политичко искуство бисте навели као позитиван примјер?

Можда ће вам звучити чудно, али ја бих издвојио Игора Радојичића, који се није нашао на листи своје странке и на тај начин недвосмислено показао да не подржава кандидатуру госпође Цвијановић, што ће сигурно допринијети њеном поразу.

Ваш имиџ, стил и харизма такође изазивају пажњу, посебно на друштвеним мрежама. Имате ли стилисту? Обраћате ли пажњу на такве ствари и читате ли такве коментаре?

Мој стилиста је моја Оља. А мени је увијек било најважније шта она мисли о мом изгледу.

Извор: mondo.ba

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар