Интервју: Додик ће одустати од кандидатуре за Предсједништво БиХ!

Датум објаве: 11. марта 2018. у 16:39

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић изјавио је за да ће актуелни предсједник Републике Српске Милорад Додик одустати од своје кандидатуре за члана Предсједништва БиХ на предстојећим општим изборима.

„Мислим да ће бити условљен превасходно од званичног Београда и да ће се ту показивати искрена жеља Србије да поштује БиХ као државу, да хоће да буде пуноправни члан ЕУ и да хоће да иде ка рјешавању косовског питања према ономе што је потписала Бриселским договором. Дакле, вјерујем да ће Србија сугерисати Додику да је непримјерено да буде члан Предсједништва БиХ, државе коју не признаје. Мислим да је то сценарио који ће се десити. У том случају, Додик ће послушати то што долази из Београда, јер ће утицај Београда на октобарске изборе у Српској бити пресудан“, рекао је Крсмановић у отвореном разговору за Vijesti.ba

Мишљења је да ће се у БиХ дешавати многе ствари до предаје листе за појединачне кандидате и није сигуран да је извјесно да ће се у октобру десити дуел између Иванића и Додика.

„Потпуно ми нереално дјелује да се неко кандидује за предсједника државе коју негира. Мислим да на томе сигурно неће остати. Кандидатуре које су у овом моменту избачене, избачене су рано и мислим да ће доћи до промјене људи који ће бити кандидати на појединачним функцијама. У вези са БиХ дешаваће се много занимљивих ствари у периоду април-мај. БиХ превасходно, а преко ње и комплетан Западни Балкан, улази у фазу појачаног међународног интересовања, у првом реду САД и Велике Британије. Сматрам да не треба журити са проглашавањем октобарског дуела Младен Иванић – Милорад Додик или Жељка Цвијановић – Вукота Говедарица, јер мислим да ће бити још политичких догађања која ће промијенити појединачне кандидате до избора“, поручио је Крсмановић.

Извор: Vijesti.ba

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар