Јандрић и Шешић: Закон је ту да се поштује – ту нема компромиса

Датум објаве: 27. септембра 2017. у 11:52

Синоћ су на телевизији К3 у политичкој емисији ”Потез” гостовали народни посланици у Народној скупштини Републике Српске. Опозицију су представљали Крсто Јандрић (НДП) и Давор Шешић (СДС).

”Замислите да се скида тачка дневног реда зато што ће је неко из опозиције критиковати. То је неодговорно. Не спроводе се одлуке, закључци и остали акти Народне скупштине. Под нашим притиском након скоро двије године објавили су Одлуку о спровођењу референдума”, рекао је Крсто Јандрић

Шешић и Јандрић истакли су да је опозиција 13. септембра урадила све у склопу Пословника. ”Њихови потези су мимо Пословника и мимо закона”, истакао је Крсто Јандрић.

Они су додали да је посланицима опозиције изречена колективна санкција, што је суштински немогуће, и није по Пословнику, те су наставили засиједање НСРС, које је од тог тренутка постало нелегално и нелегитимно.

Давор Шешић, посланик Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске истакао је да када је у питању поштивање закона, ту не могу да постоје компромиси. ”Законе или поштујете или не” рекао је Шешић.

Јандрић је поставио питање како  извршна власт има радити у законодавном органу власти, те додао да намјера опозиције није била, нити ће бити да примјењује било какву силу над лицима и над имовином.

Насиље је искључиво механизам режима, што су и доказали, спријечавајући народне посланике да обављају свој посао.

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар