Јавна расправа о Платформи НДП-а Бијељина

Датум објаве: 5. априла 2014. у 9:00

Бијељина – У великој сали Културног центра у Бијељини одржана је прва јавна расправа на тему Платформе Народног демократског покрета на предстојеће изборе. Пред неколико стотина грађана Бијељине изнесене су основне смјернице за које ће се НДП залагати у предстојећем период. Говорници су истакнули неопходност промјена, указали на горуће проблем друштва, те понудили нашу визију друштва послије октобарских избора.
Основне тачке политике које су представљене грађанима изложене су у кратким експозеима.

photo (1)
Политика за младе представљена је као једна од основних тачака Програма. Указано је на стални одлазак младих из Републике што је сигуран показатељ да тренутна власт нема визију за ову популацију, те да се према младима у друштву констатно говори у контексту проблема. То желимо да промјенимо и да млади постану једина перспектива друштва.
Сегменте економске политке представио је Ђорђе Миличевић указујући на свакодневне намете привреди, стварање акумулираних губитака и велику јавну потрошњу која гуши и онемогућава привредни развој. Представљена су четири основна стуба економске политке. Основни циљ који треба да се постави као императив је сређивање тренутног стања, уводјење реда и домаћинског односа према ресурсима. Све ово ће до сада маћехински однос према властитом народу претворити у развојну перспективу друштва.
Присутнима се обратио Предсједник Извршног одбора НДП-а. Фокус дјеловања свако политике у наредном периоду треба бити економија и запошљавање, нагласио је Крсто Јандрић.
Предсједник Народног демократског покрета Драган Чавић дао је основне смјернице дјеловања. Борба против криминала и корупције, економски развој и враћање повјерења у институције биће приорите дјеловања НДП-а. Предложио је низ закона које је потребно мјењати како би се спријечила системска корупција и онемогућило да се јавним средствима располаже као приватном својином неколицине породица блиских власти. Предсједник је указао и да је највећи проблем по Републику Српску економија, криминализована власт и игнорисање стварних потреба грађана.
Послије изнесених приједлога политика услиједила је и јавна расправа гдје су грађани Бијељине постављали питања и износили своје ставове о тренутној ситуацији у Републици Српској.

 

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар