Криминализацијом убијеног младића жели се оправдати смрт!

Датум објаве: 10. маја 2018. у 13:36

Да година није изборна, ове сједнице не би ни било, а људи на Тргу Крајине би били давно растјерани, оцијенио је Драган Чавић, предсједник НДП, на посебној сједници Народне скупштине РС.

“Доживио сам много непријатности од полиције кад су у питању моја дјеца, чак и док сам био предсједник РС. Видио сам како политика може бити немилосрдна према дјеци јавних особа. Полиција је под политичким утицајем. Не вјерујем да је ово задесна смрт. То је моје право. Све што сам чуо о кретању Давида, могу да разумијем, али нисам чуо за квалификацију „задесну смрт“. Црквена је на том дијелу ван путне комуникације. Ако се ту десила несрећа, то није нормално. Дати квалификацију, а не имати доказе – буди сумње – сматра Чавић.

Чавић је оцијенио да је МУП РС направио кардиналну грешку што је пожурио са обраћањем јавности.

“Крајње је некоректно рећи да данас неко има намјеру да укине МУП РС и полицију. То је бесмислено. Да смо увјерени од раније да полиција ради на основу професионалних стандарда, те квалификације би имале смисла. Не интересује ме Давидова прошлост. Мора се утврдити како је дошло до смрти. Не прихватам криминализацију Давида Драгичевића, стварање слике да је он наркоман, алкохоличар и склон инцидентима, и да то буде оправдање што је мртав”, јасан је Чавић.

Додаје да се на безбједност у Српској не може гледати црно-бијело. Каже да има добрих, али и лоших ствари, набројавши више неријешених убистава у посљедњих 20 година у Српској.

“Са политичким утицајем на полицију нећемо отићи далеко. Станислав Чађо је вратио полицију 4 године уназад, али се повукао на вријеме. Данашњи министар Лукач је у изборном штабу. Лукач је неким својим ријечима дозволио себи превише и ставио мету на чело неким људима”, закључио је лидер НДП.

На његове ријечи је реплицирао Драган Лукач, који је истакао да не жели да се навикне на притисак на своју дјецу. Наиме, Чавић је раније рекао да се Лукач мора навикнути на притисак јер се налази на јавној функцији.

“Ако будете тако кратког фитиља, брзо ћете неког изврнути”, закључио је Чавић.

Извор: srpskainfo.com

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар