Kрсмановић: Диктатура нема будућност, послије избора доживјеће пораз!

Датум објаве: 29. маја 2018. у 19:59

Мислим да ће под притиском међународне заједнице Милорад Додик од кандидатуре одустати, јер то уноси дестабилизацију у политичке односе у БиХ и је то директан удар на Дејтонску БиХ и антидејтонско дјеловање. Мислим да ће бити још много притисака и да ће он на крају од те кандидатуре одустати, рекао је у изјави за vijesti.ba потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић.

Он је говорећи о кандидатурама Додика и Цвијановићеве казао да су то исте кандидатуре као и прије четири године, само што су биле другачије распоређене.

“Очито је да Милорад Додик у СНСД-у више ником не вјеује и да СНСД сматра својом приватном партијом и што он сматра за најоданије то у принципу иде појединачне функције. Мислим да у овом моменту кандидатура Жељке Цвијановић је врло погодна за опозицију јер многи људи у СНСД-у и ДНС-у нису задовољни са њеним радом као предсједником владе па ни са том кандидатуром, и мислим да је то велика шанса за опозицију да се добије функција предсједника Републике која онда аутоматски обезбјеђује и власт у Српској”, казао је Крсмановић.

Што се тиче Милорада Додика, кандидатура показује да је њему власт преча од свих политичких ставова, сматра Крсмановић.

“Његови политички ставови да је Босна и Херцеговина немогућа држава, да она нема будућност,и тако даље, а сада се он намеће да буде њен предсједавајући, што говори о томе да он уопште нема политичке принципе него је само један технолог власти и да он у овом моменту на ту карту игра”, рекао је Крсмановић.

”Мислим да ће под притиском међународне заједнице Милорад Додик од те кандидатуре одустати јер то уноси дестабилизацију у политичке односе у БиХ, јер је то директан удар на Дејтонску БиХ и антидејтонско дјеловање. Мислим да ће бити још много притисака и да ће он на крају од те кандидатуре одустати, додао је Крсмановић.

Он сматра је да је СНСД у једном грчу и да је спреман силом бранити своје политичке позиције, јер је то политичка партија једног човјека и диктатура.

“Диктатура на овим просторима нема будућност, и сви они који су мислили да владају преко својих политичких партија, и Додик и Човић и Изетбеговић, да ће послије ових избора доживјети пораз”, закључује Крсмановић

Извор: vijesti.ba

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар