Крсмановић: Додик причом о хапшењу скреће пажњу са стварних проблема

Датум објаве: 28. априла 2018. у 22:25

Тврдњама о захтјеву за хапшењем руководства РС, Милорад Додик жели скренути пажњу са актуелне теме која му не одговара, а то су протестни скупови поводом утврђивања истине о смрти студента Давида Драгичевића, поручио је потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић.

„Напоменућу да је Додик у више наврата говорио и о припреми атентата на њега, затим о хапшењима од странаца, обојеним револуцијама, сарадњи опозиције са Сарајевом и странцима, угрожености Републике Српске од БиХ… То су теме за које вјерује да му доносе политички профит и онда их он лансира, како би скренуо пажњу са онога што му не одговара, а тренутно су то скупови у Бањалуци поводом смрти Давида Драгичевића, те најављена посебна сједница НСРС о безбједносној ситуацију у Српској са посебним освртом на смрт овог студента“, појаснио је Крсмановић.

Он је додао да су протестни скупови у Бањалуци на којима се инсистира на утврђивању истине о смрти Давида Драгичевића озбиљно забринули руководство Републике Српске на челу са Додиком.

„Више од 90.000 присталица на друштвеним мрежама подржава ту групу. Осим тога, руководство МУП-а уплетено је у прикривање доказа и покушај криминализације једног студента у смислу да је већ био пресуђен, да је извршио самоубиство у потоку гдје је вода до кољена, да је прије тога опљачка кућу. То на прави начин осликава начин функционисања режима Милорада Додика и његових сљедбеника који су у МУП-у, превасходно, тражили упориште за добијање избора, кроз криминализацију полиције, кроз увођење набилданих типова који су требали да застраше опозицију, а онда и присталице опозициониг дјеловања“, наводи Крсмановић.

Подсјећамо, Додик је изјавио да је један амбасадор у БиХ прије 15 дана тражио од једног тужиоца БиХ да ухапси руководство Републике Српске.

„Тај тужилац ми је рекао да је то од њега тражено и да је он навео да нема доказа“, рекао је Додик, али није желио да каже о коме је ријеч.

Извор: vijesti.ba

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар