Крсмановић: Додика чека VIP ћелија у Фочи

Датум објаве: 1. новембра 2017. у 22:26

Говорећи о предсједнику Републике Српске Милораду Додику у емисији „Пресинг“ Н1 телевизије, НДП- ов посланик у Скупштини Републике Српске Здравко Крсмановић је поручио да ће завршити у затвору.

„Мислим да ће завршити у фочанском затвору. Спремили смо му и ВИП ћелију. Он је шеф организоване криминалне групе, изолује Републику Српску, уноси мржњу између народа. Такав човјек се не може надати ничему добром“, казао је Крсмановић.

Одговарајући на питање новинара какав је однос Савеза за промјене и Александра Вучића те зашто се чешће с њим ипак састаје Додик, Крсмановић констатује

„То ми желимо промијенити. Да се Србија не петља у изборе у РС. Сарадња да, али да на одмјерен начин. Волио бих да се званични Београд не мијеша у изборе у Српској и да не учествује на манифестацијама. До сада то није био случај. То није потребно. Ако се жели демократија у Српској и БиХ, ако се шаљу охрабрујуће поруке, онда је минимални услов да се Србија не петља у изборе у Републици Српској и у Босни и Херцеговини.“

Вучић вербално подржава територијални интегритет БиХ, а у присуству Додика не реагује када он каже да ће се БиХ распасти“, навео је Крсмановић.

Крсмановић је навео да „Додик воли да подиже атмосферу национализма не би ли хомогенизовао бирачко тијело“.

„Његова позиција је врло незгодна, налази се на америчког црној листи“, казао је Крсмановић.

Говорећи о Вучићу, Крсмановић је навео да се он позиционира као лидер на Балкану.

„Сада има сукоб како владати и добијати изборе стално, а са друге стране је европска демократска улога. По мени то не може дуго трајати. Игра на двије столице од демократе до националисте и шовинисте не може ићи“, навео је Крсмановић.

О проналаску Дејтонског споразума

„Мени је важно да Дејтонски споразум функционише, а не да ли је био бурек у њему или у некој ладици. Све је то показатељ да у једном периоду БиХ нисмо доживљавали на најбољи могући начин. Драго ми је да службе раде и да је документ пронађен“, навео је Крсмановић.

Извор: N1

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар