Крсмановић: Једино рјешење у промјенама

Датум објаве: 4. септембра 2018. у 9:38

Предсједник Републике Српске на РТРС-у је одржао готово тросатни монолог у стилу диктатора Фидела Кастра и Александра Лукашенка. Све су то људи који ствари виде онако како само они желе, сматра потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић.

У разговору за vijesti.ba, Крсмановић каже да је лидер СНСД-а потпуно изгубио контакт са стварношћу, да му више помоћи нема, те да ће на октобарским изборима доживјети прави политички пораз.

”Може он обезбјеђивати паре, може лагати преко телевизије и “шминкати” стварност, али људи су на терену увидјели како је једино рјешење у промјенама. А оне ће, по мени, и доћи” тврди Крсмановић, који обнаша и функцију народног посланика у НСРС.

”РТРС је постао јавни сервис СНСД-а. То је типична партијска телевизија која функционише и ради по принципу партијске централе. Предсједник СНСД-а је Милорад Додик, па је он самим тим и главни и одговорни уредник информативно-политичког програма”, мишљења је Крсмановић.

Према његовим ријечима, предсједник Републике Српске наметнуо је теме које иду у корист предизборној кампањи СНСД-а, а не жели да скрене пажњу на проблеме које су РС довеле у потпуну изолацију.

”Додик је човјек који је на црној листи САД-а и коме нико озбиљан из међународне заједнице више не долази. Он је Републику Српску довео довео у изолацију. Човјек сукоба, конфликта, мржње – ријечи су којима је Крсмановић описао првог човјека СНСД-а.

Крсмановић додеје да Додик ствари покушава представити у лажном свјетлу.

У свом уводном излагању, Додик је заслуге за све оно што је у Републици Српској урађено у посљедњих осам година приписао свом СНСД-у. Изнио је и бројне оптужбе на рачун Савеза за побједе, за који је рекао да девастира РС и њен положај.

Крсмановић напомиње да је све оно за шта Додик тврди да је урађено досад, урађено на бази кредита, задужења Српске и продаје Телекома РС-а.

”У ФБиХ нисте продали БХ Телецом, а направили сте веће и квалитетније инвестиције од оних за које Додик говори да је урадио у РС-у. У ФБиХ имате знатно веће пензије и знатно бољи бруто друштвени производ по глави становника. Сви економски показатељи сада не говоре да је РС била бољи дио БиХ – мишљења је наш саговорник.

”Зашто млади људи одлазе? Због чега су огромни редови пред амбасадама, гдје чекају и по годину и по на радну дозволу како би чим прије напустили ову земљу? Овдје људи живе у безнађу и то је политичка стварност Републике Српске, превасходно захваљујући Додику”, наводи Крсмановић.

А оно што је Савез за побједе урадио у Сарајеву, наставља, у принципу показује да је могуће тражити компромис и права рјешења и остварити контакт с међународном заједницом.

Одговорио је и на Додикове прозивке Младена Иванића, кандидата Савеза за побједе за Предсједништво БиХ и актуелног члана Предсједништва БиХ.

”Иванић је велики политичар, човјек који има разумијевање за проблеме и праве ствари поставља на право мјесто. Није политички наивац, остварио је оно што му је био политички наум, а то је да не девастира РС, али и да не кочи пут БиХ. И то је по мени оно што треба поздравити”, сматра Крсмановић.

Између осталог, Додик је током емисије казао да РС прије његовог доласка на власт није имала ни километра аутопута, а да ће у октобру ове године имати 120 километара. Међутим, Крсмановић тврди да Додик прави аутопутеве око своје куће.

– Аутопутеви које он ради од Бањалуке до Лакташа и од Добоја до Лакташа у суштини нису ништа друго него путеви који воде од ниоткуд у нигдје. Зашто онда није завршио коридор 5ц од Добоја, па се закачио на коридор 10 Београд-Загреб? Кад је већ ушао у толике инвестиције, зашто није направио мост преко ријеке Саве да повеже Добој с Градишком преко Бањалуке? Зашто сад гања да прави аутопут до Мркоњић Града? – пита Крсмановић.

Кроз све ово, додаје, Додик покушава великим инвестицијама извући огромне паре.

”Ти путеви апсолутно немају возила. Па чак ни сама наплата путарине не може покрити њихово одржавање. И коме ти аутопутеви сада требају? То су питања за Додика”, поручује Крсмановић.

Подсјећа да је БиХ у једном периоду имала добар замах и била један од лидера на еуроатлантском путу.

”Сада су нас сви “прешишали”, а превасходно захваљујући осовини Човић-Додик-Изетбеговић, БиХ је по свим параметрима задња. Можда Додик у том тројцу и предњачи у деструкцији и кочењу БиХ ка ЕУ, са својим сталним референдумима и приказивањем БиХ као немогуће државе, иако се у исто вријеме кандидује да буде члан њеног Предсједништва”, закључио је Крсмановић у разговору за vijesti.ba

Извор: vijesti.ba

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар