Крсмановић: Људи са досијеима не би смјели ни прићи МУП-у!

Датум објаве: 3. јула 2018. у 10:36

Умјесто политичке личноси која ствара услове за рад МУП-а Републике Српске, министар Лукач је од директора Полиције прузео велики дио оперативних овлаштења, политизовао и допринио општој криминализацији и паду угледа полиције, истакао је данас потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић, током расправе у НСРС о Извјештају о раду МУП-а за прошлу годину.

Током критике рада министра Лукача, Крсмановић је истакао да млади одлазе одавде јер, између осталог, не виде наду у томе “када полиција учествије у дилању дроге и другим криминалним активностима”.

“Не можете се, у одбрани Републике Српске, ослонити на људе који су у криминалу и имају досије. Такви не смију ни прићи МУП-у”, нагласио је Крсмановић и подсјетио да су се поједини функционери РС управо у НСРС фотографисали са људима из криминалног миљеа.

Крсмановић је указао и на прекомјерну милитаризацију и наоружавање МУП-а, али истакао да подржава сваку мјеру и активност која доприноси већој ефикасности полиције, у мјери којој она приличи реалним потребама и стварним пријетњама по безбједност.

Он је позвао Лукача да постане министар свих грађана те да заустави даљу политизацију МУП-а.

“Смета ми што је министар МУП-а уједно и члан Предсједништва СНСД-а”, рекао је Крсмановић.

Информативна служба НДП-а

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар