Крсмановић: Прича о Сребреници радикализација ситуације пред изборе

Датум објаве: 26. јула 2018. у 9:58

Инцијатива предсједника Републике Српске да се одржи посебна сједница Републике Српске која би расправљала о Извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице служи само за потребе изборне кампање, рекао је медијима потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић.

“Мислим да власт у Републици Српској на све могуће начине покушавају враћањем ове приче да радикализују ситуацију пред наредне изборе, тако да би овим јако болним питањем скренуо пажњу народа са лоше економске ситуације”, каже Крсмановић.

На питање да ли ће опозиција учествовати у раду посебне сједнице, посебно имајући у виду да су напустили претходно засједање, Крсмановић наводи да још увијек нема представу шта је то што би се могло наћи пред посланицима, тако да од тога зависе и евентуалне одлуке око присуства опозиције сједници.

“Прије сваке сједнице, ми добијемо материјале од предлагача, било то Влада Републике Српске или неко други. Овај пут ми још увијек нисмо добили никакве материјале и не знамо које су то нове околности које доводе до посебне сједнице и тражимо да и Влада донесе став по овом питању. Треба да видимо који су то документи и извјештаји који могу довести до тих нових околности. Да ли је то извјештај Стефана Каргановића или је то мотивисано пријавом о учешћу 22.000 људи или је неки трећи разлог? Треба сачувати дигнитет Парламента, а не да служимо за сукобе са невладиним сектором”, додао је Крсмановић.

Он напомиње да Народна скупштина Републике Српске није ни усвајала тај извјештај, тако да му је непознато ни каква би била судбина било какве одлуке Скупштине.

“Ова власт се већ дуго игра са Народном скупштином и одлукама које ова институција донесе. Видјели сте како је било са референдумом, који је ова власт обесмислила и на крају прогласила анкетом. Међутим, која би била правна снага одлуке Народне скупштине и шта би ми добили на међународном нивоу? Познато је да су многе државе и њихови парламенти у региону и свијету већ усвојиле резолуције о Сребреници. Познато је и какав је став Србије по том питању, а и свих осталих држава које су чланице Савјета за имплементацију мира.”, подсјећа Крсмановић.

Он је закључио да ће од овога најмање користи имати и Додик, али и Република Српска, јер је већ очигледно да ће на овај начин ући у дубљу међународну изолацију.

Извор:www.gerila.info

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар