Милићевић отворио Ватрогасни дом у Обудовцу

Датум објаве: 30. маја 2018. у 18:18

У Обудовцу је данас стављен у функцију обновљен Ватрогасни дом за чију је обнову и реконструкцију општина Шамац издвојила из буџета 15.000 КМ. Свечану врпцу на обновљеном Ватрогасном дому пресјекли су начелник општине Ђорђе Милићевић, предсједник Савјета МЗ Обудовац Драган Митровић и вођа смјене Територијалне ватрогасне јединице Шамац Јоцо Митровић.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић каже да ће од петка 1. јуна у Ватрогасном дому бити уведена стална дежурства припадника ТВЈ који ће бити на услузи у највећој мјесној заједници на територији општине, Обудовцу.

Милићевић подсјећа да је прије рата у Обудовцу постојао Ватрогасни дом и добровољно ватрогасно друштво, али је његова функција престала почетком ратних дејстава.

Ватрогасни дом – Обудовац

„Због удаљености ТВЈ из Шамца, те захтјева грађана у МЗ Обудовац уложили смо 15.000 КМ за реконструкцију Ватрогасног дома. Битно је рећи да је ово једно велико подручје које није било покривено заштитом од пожара тако да овим рјешавамо огроман проблем“, каже Милићевић.

Он је додао да је овдје ископан бунар за воду којим ће се снабдијевати ватрогасна возила ТВЈ, те снабдјети и ужи дио МЗ Обудоваца.

Милићевић каже да је намјера општине Шамац била да три општине Шамац, Пелагићево и Доњи Жабар заједно формирају добровољно ватрогасно друштво, али због недостатка финансијских средстава ове двије општине, општина Шамац је сама кренула у реализацију, те ће ТВЈ Шамац када су у питању ове двије општине услуге вршити искључиво на комерцијалним основама.

Извор: opstinasamac.org

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар