Милићевић: Шамац ће годину завршити са суфицитом у буџету (VIDEO)

Датум објаве: 29. новембра 2017. у 13:03

Говорећи на пресконференцији о постигнутим резултатима општинске управе у текућој години, начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић истакао је да је ова општина у 2017. години извршила потпуну финансијску консолидацију те да ће први пут годину завршити са суфицитом у буџету.

Он је додао да властити приход, непорески приходи општине у суштини су већи за 800.000 што значи дупло већи него у 2016. години, тако да ће након низа година дефицита који је правио општински буџет 2017. годину ће завршити са буџетским суфицитом.

„Послије седам година Општинска управа по први пута исплаћује плате у бруто износу. Остварено је низ уштеда у функционисању општинске административне службе, нови Правилник о систематизацији радних мјеста. Шест радника је мање у општинској управи, а остварене су уштеде и по основу одборничког додатка неких 30.000 КМ. Данас се домаћински односи према функционисању општине“, каже Милићевић.

Када је ријеч у области привреде Милићевић каже да послије низа године данас на подручју општине Шамац први пут имају једну озбиљнију инвестицију у вриједности од четири милиона КМ тржни центар „Бинго“ која ће када се заврши запослити 40 нових радника и по основу које су продајом земљишта једнократне ренте инкасирали преко 400.000 КМ.

„Донешен је нови Правилник о подстицају за запошљавање и подстицај за куповину нове опреме и машина, а подијелили смо досада 43.000 КМ. До до краја године биће то и 50.000 КМ укупно за подршку привреди и предузетницима који тренутно функционишу на овом подручју“, каже Милићевић.

Извор: opstinasamac.org

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар