НДП: Алармантно стање безбједности у Бањалуци

Датум објаве: 6. септембра 2018. у 10:39

Само прије два дана, поводом подношења кривичне пријаве против непознатог починиоца, због покушаја убиства новинара Владимира Ковачевића, подсјетили смо власти Републике Српске на пет нерјешених убистава, која су се догодила у Републици Српској у посљедње три године.

– Милан Вујичић убијен снајпером у Градишци;
– Небојша Чубриловић убијен у сачекуши у Бањалуци;
– Чедо Ђокић убијен снајпером у Зворнику;
– Сенад Кобилић убијен снајпером у Орахови код Градишке;
– Давид Драгичевић убијен у Бањалуци

Након свега овога синоћ је у Бањалуци убијена још једна особа у сачекуши и то лице иницијала Д.О.

Ако томе додамо и ликвидацију Раде Дојчиновић, под мистериозним околностима, у посљедње три године, ликвидирано је, на мафијашки начин, седам особа и извршен један покушај убиства.

Подсјећамо да су се сва, изузев једног у Зворнику, од седам убистава и једног покушаја убиства, у посљедње три године, десила на ширем подручју Бањалуке.

Оволики број убистава и покушаја убистава , од којих су сви завршили без хапшења и процесуирања убица, потврђује да је ниво безбједности, на ширем подручју Бањалуке, на најнижем нивоу у посљедњих 20 година.

Упозоравамо да је за овакво стање безбједности најодговорнији министар и руководиоци МУП-а Републике Српске, Окружно тужилаштво Бањалука, као и Специјално тужилаштво.

Овај број неразрјешених убистава, у посљедње три године и све чешће ликвидације на улицама Бањалуке, само потврђују да је стање опште безбједности у главном граду Републике алармантно.

У свакој нормалној земљи, послије оволико нерјешених убистава, комплетно руководство полиције поднијело би оставку и још једном позивамо министра Лукача да то одмах и учини.

Информативна служба Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар