НДП Бањалука о катастрофалном раду градске управе

Датум објаве: 6. фебруара 2017. у 9:31

Прошла градска администрација је угасила бањалучке фестивале као што су Краткофил, Фестивал анимираног филма, „Kastel rock fest“ , Фластер и читав низ културних иницијатива. Поред тога и прошла и ова управа одбијају да помажу Демофест, културни догађај који је већ постао бренд Бањалуке и регионално важан догађај, али су зато спремни да новац грађана Бањалуке дају комерцијалним фестивалима из окружења као што је „Exit“. Позивамо градоначелника да се јасно изјасни о томе шта му је важније, аутохтони бањалучки културни догађаји и иницијативе или  финансирање прескупих комерцијалних догађаја који су у супротности са интересима културних радника Бањалуке.

 

Ми имамо ситуацију да се у саопштењима градоначелника и градске управе стално спомињу проблеми са испоруком мазута и гријањем и неодрживом стању у вези са топланом и добављачима. Стално се јавно креира криза, a онда се сједнице скупштине на којима би се требала ријешити та криза одгађају. Истовремено се изнова праве уговори о позајмници мазута са истим играчима и у истој шеми. Очигледно је да је криза са мазутом и гријањем вјештачка и да служи остварењу појединачних интереса, а све на штету грађана. Ми, одборници НДП-a смо добили гласове грађана Бањалуке да би их штитили од оваквих криминалних радњи и то ћемо радити колико год то нервирало градоначелника.

Градска топлана стално води процесе утјеривања дугова и отимања личне имовине грађана због неплаћених рачуна, али истовремено не сноси никакву одговорност за лоше гријање и смрзавање грађана Бањалуке у појединим дијеловима града. Позивамо градоначелника да смијени руководство топлане због катастрофалног стања у топлани и да осигура да топлана значајно умањи рачуне грађанима у свим дијеловима града у којима је гријање било на незадовољавајућем нивоу.

 

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НДП-а

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар