НДП Бањалука: Помоћ у Мишином Хану још један предизборни трик

Датум објаве: 27. јула 2018. у 12:57

Руководство Градског одбора НДП-а Бањалука, на челу са предсједником Крстом Јандрићем, потпредсједником Александром Лукићем, координатором Миром Божић и замјеником предсједника МО Мишин Хан, обишло је данас мјештане Мишиног Хана и околне засеоке, како би се упознали са стањем након града који је недавно погодио ово подручје.

Стање на терерну је много драматичније од извјештаја или фотографија које су се могле видјети у медијима, многи објекти још увијек нису прекривени цријепом, а усјеви, воће и поврће су такође страдали – оцјена је руководства бањалучког НДП-а.

Мјештани у Мишином Хану изразили су задовољство што их је неко обишао, а у разговору су поручили да су разочарани начином подјеле најлона за прекривање кућа.

Након неврмена, у Мишин Хан, стигао је комби са најлоном кога су дијелили првенствено члановома владајуће коалиције. Остали нису ни добили или им је додијељено у неколико случајева око 20м2 најлона. Ако узмнмо у обзир да је површина крова, у просјеку, око 150м2 видимо и сав апсурд ове помоћи.

Посљедице града – Мишин Хан

Након невремена мјештане је обишао и предсједник Републике, који им је обећао 2.000 до 3000 КМ, не наводећи датум исплате, нити упућујући на било какав извор финансирања, те су људи у заблуди да та средства даје он, а не Репулика Српска или Град Бања Лука као институције, које би и требале реаговати у оваквим ситуацијама.

Тренутно постоје двије комисије које пописују штете на усјевима и објектима.

Сматрамо неопходним да овај проблем изађе у јавност да се објасни одакле и на који начин долазе новчана средства за помоћ, да грађани не би вјеровали да је у питању лична одлука Предсједника, већ се јасно мора ставити до знања да су то наша заједничка средства, а да је ово још један трик искориштен у предизборну кампању.

Од одборника у Градској скупштини тражимо да се проблем под хито изнесе на дневни ред те да се предложе мјере за финансирање помоћи мјештанима, која мора бити реална и објективна према свима.

Информативна служба НДП-а

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар