НДП САОПШТЕЊЕ НАКОН ОСТАВКЕ РАНКА ШКРБИЋА

Датум објаве: 25. марта 2015. у 13:17

Након данашње закашњеле и очигледно изнуђене оставке Ранка Шкрбића, нама из НДП-а остаје само да јавност подсјетимо да је наша странка и до сада тражила одговорост некадашњег министра здравља Републике Српске. Његова оставка, прије је израз спознаје самог г. Шкрбића да је пред зидом и да, притиснут аргументима, не може даље…али, можда је и посљедица јучерашњег боравка његовог партијског шефа у Београду, који је очигледно за њега имао „извјесне сугестије“ , као својевремено у случају министра Тучића.

Да се све завршило на томе, да је све остало на фону међусобних односа њега и оних који су га именовали на високу дипломатску функцију – простора за ово реаговање би било много мање…

Али, г. Шкрбић је у маниру слуге СНСД-а, а не дипломатског доајена – одлучио преко СНСД-овог мегафона, јавног сервиса СРНЕ, објавити и неке друге, његовој функцији неприличне разлоге за своје повлачење, које би, према њему, по Републику Српску, српски народ, али и цијелу БиХ – требало изазвати катаклизмичке посљедице.

Поручујемо господину Шкрбићу да се ништа лоше неће десити по дипломатске односе Србије и БиХ и по укупне српско-српске односе, након његовог одласка…

Могу се десити само добре ствари и може се њему лично, без дипломатског имунитета, пружити шанса да одговори на сва питања на која здравство Републике Српске и цјелокупна јавност годинама чекају одговор.

Његово неслагање са новонасталом ситуацијом у заједничким органима власти, које он у свом ламентирању преко СРНЕ назива неуставним термином „централним структурама власти“ је само његова ствар, али његово „суштинско и концептуално неслагање“ је нешто што ће остати запамћено у дипломатским аналима у земљи ионако слабашне дипломатске традиције.

Закључујемо да је Ранко Шкрбић одступио, јер је, због нове композиције власти на нивоу БиХ, онемогућен проводити налоге СНСД-а и Милорада Додика, што му иначе и није био мандат – а неспреман је прихватити новонасталу ситуацију у којој би морао промовисати усаглашену политику оних којима су грађани Републике Српске указали повјерење на октобарским изборима.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НДП-а

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


2 коментара на "НДП САОПШТЕЊЕ НАКОН ОСТАВКЕ РАНКА ШКРБИЋА" одговори
САВА ОЖЕГОВИЋ МАРЧЕТА
25. марта 2015. at 18:53

Оставка Шкрбића је само једна од првих бјажанија људи који тачно знају колико су ,својим радом-нерадом нанијели штете и зла овом народу РС-БиХ. Зло и штета неће се моћи исправити њиховим бјежањем од одговорности. Ми сви који смо дошли у политику да би нешто промијенили,морамо бити упорни и истрајни на политичкој сцени да они одговарају и да све отето овом народу врате,ником другом него народу, а онда да се што пре нађу пред законом – кривично одговарају и поред издржавања казни плате новчане казне. Неће бити лако али ако има добре воље биће брже и лакше него што мислимо.То је моје лично мишљење као озбиљног и одговорног члана НДП-а.

DRAGANA PETROVIĆ
21. априла 2015. at 09:00

NEKA TAJ KRIMINALAC VRATI NARODNE PARE..VLAST MORA HITNO REAGOVATI PREKO INSTITUCIJA SISTEMA.NIJE SAMO ZATVOR KAZNA,ZAKONOM GA PRIMORATI DA VRATI POKRADENI NOVAC,DA OVAJ ” LUDI” I BOSLESNI NAROD AKO NEMA TRENUTNO PRISTOJNE ZDRAVSTVENE OBJEKTE NEKA BAREM ZA POCETAK DOBIJE BAR PRISTOJNE USLUGE,AKO NE OVDJE ONDA U DRUGIM CENTRIMA ,ALI NA RACUN TIH KRIMINALACA.TUZLA JE ZA NAS HJUSTON,A ZNAMO DA JE TO NAMA NUĐENO .GDJE JE STALA OVA NAJNOVIJA REKONSTRUKCIJA?UNUTAR KC-a REORGANIZACIJA TAKVA DA SA KUPOVNIM “FAKULTETIMA “IMAS PLATU KAO LJEKAR SPECJALISTA.PITAM SE SAMO DO KADA. TO SU TI ONI NIŽI NJIH NIKO NE DIRA ,A ONI UZIMAJU PLAJKU,DOK INTELEKTUALCI SA PROSJEKOM DESET ODLAZE NA ZAPAD DA TAMO POCINJU NOVI ZIVOT JER OVDJE NEMA MJESTA ZA NJIH.

Оставите коментар