НДП саопштње: Лажни ујединитељ није подржао Извјештај Републичког центра за истраживање ратних злочина

Датум објаве: 3. марта 2018. у 19:30

Квази ујединитељ , некадашња ударна песница и побјегуља из Српске демократске странке, Ненад Стевандић, је данас у гадној дилеми. Није му јасно како се његов прст нашао на погрешном тастеру, када није подржао Ивјештај о истраживању ратних злочина, који су једногласно подржала 62 посланика у Народној скупштини Републике Српске. Треба ли наглашавати да је ријеч о гласовима, како позиционих, тако и опозиционих посланика?

Тек да се зна да и код српских посланика у Парламенту има јединства, на коме толико инсистира Стевандић. Истина ријетко!
Али, онда се нађе лажни ујединитељ, а уствари истински разјединитељ и тровач српско- српских политичких односа, Ненад Стевандић, и он – и само он, ускрати подршку Извјештају који је прилично ујединио ставове политичких странака и за који и
неутрални посматрачи тврде да је направио највећи искорак по питању тражења несталих, истраживању и процесуирању ратних злочина.

И шта се даље дешава – народни посланици, у невјерици, покушавају одгонетнути мотиве оваквог Стевандићевог става и долазе до закључка да ништа није случајно, да је лажни патриотизам његова карактерна црта која сеже још у ране деведесете.

Стевандићев прст на тастеру „уздржан“ је његова доза патриотизма и лажног србовања који је очигледно, из само њему знаних разлога, овај пут био на правом и жељеном мјесту.

Уздржаност као људска карактерна црта – увијек је добродошла, али суздржаност у гласању о Извјештају који је више ујединио посланике него Стевандићева Уједињена Српска – то би се могло назвати оним именом којим овај бивши СДС-овац радо части представнике Савеза за промјене у заједничким институцијама.

Народни демократски покрет

Аутор:
Категорија: Саопштења
Ознаке: , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар