НДП сигурно у парламету, очекујемо повољан резултат у читавој Републици

Датум објаве: 1. априла 2018. у 14:55

Предсједник НДП-а Драган Чавић сматра да ће НДП на Општим изборима сигурно обезбиједити парламентаран статус у Народној скупштини Републике Српске, најмање у обиму какав данас има.

Чавић је пред почетак сједнице Градског одбора НДП у Бањалуци рекао медијима како је увјерен да ће са пратнерима постићи одговарајући успјех и на нивоу Парламентарне скупштине БиХ и да ће са неким од политичких странака из Републике Српске постићи договор о коалицији за Представнички дом парламента БиХ.

Он је истакао да ће на данашњој сједница Градског одбора бити формирани активи младих и бораца и пензионера, те да ће бити уприличена додјела чланских карата за 80 нових чланова у Бањалуци.

Градски одбор НДП-а Бањалука

„У оквиру активности за предстојеће изборе у цијелој Републици Српској, укључујући и Бањалуку, радимо на томе да конституишемо и завршимо са свим унутарстраначким припремама како би прешли на сљедећу фазу припреме за Опште изборе“, нагласио је Чавић.

Говорећи о безбједносној ситуацији у Бањалуци, Чавић је рекао да слика није добра, да има разлога за забринутост, те да овај град не смије да постане несигуран за становнике.

„На подручју Полицијске управе Баљалука у посљедње двије године имамо неколико неразјашњених убистава и трагичних догађаја који ни данас нису разјашњени, једно убиство у Градишци, убиство Милана Вукелића прије више година. Све то код сваког нормалног човјека буди страх“, рекао је Чавић.

Крсто Јандрић, предсједник ГрО Бањалука

Предсједник Градског одбора НДП-а доктор Крсто Јандрић рекао је да је странка имала одређених проблема са напуштањем одборника и једног дијела чланства, али да се успјела консолидовати, те да је сада у фази избора одговорних особа по бирачким мјестима.

„С обзиром на то да је Предсједништво НДП раније предложило да кандидат за предсједника Владе Републике Српске буде Драган Чавић, ми ћемо на данашњој сједници Градског одбора том пријелогу дати пуну подршку“, подсјетио је Јандрић.

Извор: Агенције

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар